Έλληνες – Αλβανοί: τρεις λαοί, δύο έθνη, ένα μίσος!

Αγαπητοί αναγνώστες. Επειδή εδώ και αρκετά χρόνια «σέρνεται» στον «χώρο» μια Αλβανολαγνεία που προωθείται από συγκεκριμένους ομόκεντρους κύκλους, όχι φυσικά από άγνοια αλλά από σκοπιμότητα, αποφασίσαμε να δώσουμε μια σύντομη οριστική απάντηση στο θέμα της υποτιθέμενης σχέσης μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών βασιζόμενοι σε πανευρωπαϊκές μελέτες γενετικής, αντί για τις στερούμενες ουσιαστικής επιστημονικής (scientific1) βάσης και ως εκ τούτου συχνά αντιφατικές μεταξύ τους, πολιτιστικές και ιστορικές μελέτες. Τονίζουμε ότι ακόμα και οι ανθρωπολογικές μελέτες, επειδή είναι φαινοτυπικές και όχι γονοτυπικές, υστερούν σημαντικά σε αξιοπιστία έναντι των γενετικών μελετών που βασίζονται στην στατιστική επεξεργασία τεράστιου πλήθους δεδομένων της μοριακής βιολογίας.

Φυσικά η σύγχρονη εθνολογία αντλεί στοιχεία και από τις ανθρωπολογικές, ιστορικές και πολιτιστικές μελέτες, αλλά απλά για να ερμηνεύσει ιστορικά ή να επαληθεύσει την γενετική κι όχι για να την αντικρούσει, αφού κάτι τέτοιο φαντάζει αδιανόητο σε κάθε σύγχρονο μορφωμένο άνθρωπο. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις γενετιστών οι οποίοι «κατασκεύασαν» αποτελέσματα λόγω πολιτικής σκοπιμότητας, αλλά αντιμετώπισαν τον χλευασμό και την γελοιοποίηση από την επιστημονική κοινότητα, ενώ τα άρθρα τους απορρίφθηκαν από τα αντίστοιχα σοβαρά περιοδικά στα οποία υποβλήθηκαν προς δημοσίευση.

Η πλέον εμπεριστατωμένη μελέτη για τον ζήτημα της ύπαρξης ή όχι φυλετικής συγγένειας μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών στην Ελληνική βιβλιογραφία, παρουσιάζεται στο εξαιρετικό βιβλίο του κ. Τριανταφυλλίδη «Η γενετική ιστορία της Ελλάδας – Το DNA των Ελλήνων» στο οποίο συνοψίζονται οι σοβαρότερες γενετικές μελέτες που έχουν γίνει επί του θέματος, όχι μόνο από Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, αλλά και από επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Βασιζόμενοι λοιπόν σε όσα διαβάζουμε στις σελίδες 301-304 του εν λόγω βιβλίου, προκύπτει σαφώς ότι οι Αλβανοί είναι χωρισμένοι σε δύο φυλετικά πολύ διαφορετικούς πληθυσμούς, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι αυτοί οι δύο λαοί αποτελούν το Αλβανικό έθνος, τους Γκέκηδες στην βόρεια Αλβανία και τους Τόσκηδες του νότου. Η έννοια της γενετικής απόστασης, είναι φυσικά σχετική. Δεν θα ήταν σημαντική η φυλετική διαφοροποίηση των Γκέκηδων από τους Τόσκηδες, αν αυτοί αποτελούσαν πληθυσμούς γειτονικών κρατών. Όμως διαφέρουν πολύ εφόσον μιλάμε για το ίδιο έθνος! Τόσο έντονη διαφοροποίηση δεν υπάρχει πουθενά μεταξύ των ελληνικών πληθυσμών.

Μάλιστα οι Τόσκηδες, ομοιάζουν φυλετικά περισσότερο με τους Έλληνες, από ότι με τους Γκέκηδες, τους Σκοπιανούς ή τους Βούλγαρους. Αντίθετα αν στο δείγμα συμπεριληφθούν και οι Γκέκηδες, τότε οι Αλβανοί απέχουν πάρα πολύ φυλετικά από τους Έλληνες, όποιους γενετικούς δείκτες κι αν χρησιμοποιήσει κανείς. Μάλιστα απέχουν πολύ περισσότερο από τους Έλληνες από ότι άλλοι ευρασιατικοί πληθυσμοί.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι έχουμε ουσιαστικά τρεις διαφορετικούς λαούς, τους Έλληνες, τους Γκέκηδες και τους Τόσκηδες, ομαδοποιημένους σε δύο έθνη, το Ελληνικό και το Αλβανικό. Αυτά όσον αφορά την γενετική πλευρά του θέματος.

Όμως η πλέον σημαντική είναι η πολιτική πλευρά του θέματος. Είτε μας αρέσει είτε όχι η φυλή επηρεάζει την πολιτική μόνο στον βαθμό που το φυλετικό υπόβαθρο καθορίζει την συνείδηση. Όμως η συνείδηση καθορίζεται εκτός από την φυλή και την ταξική καταγωγή, σε τεράστιο βαθμό από την κρατική προπαγάνδα και την πολιτιστική ιστορία κάθε λαού.

Οι Αλβανοί αν και έχουν συγκροτηθεί πρόσφατα ως έθνος-κράτος (1913), ένας αιώνας ήταν υπεραρκετός για να διαμορφώσουν την εθνική τους συνείδηση και να εσωτερικεύσουν το ανθελληνικό μίσος με το οποίο τους έχει διαποτίσει η κρατική τους προπαγάνδα καθώς και οι ισλαμικές πολιτιστικές τους επιρροές και η ιστορική τους πορεία μέχρι τώρα. Καθόλη την διάρκεια της τουρκοκρατίας, οι Τουρκαλβανοί, ήταν σύμμαχοι του Σουλτάνου, αντεπαναστάτες, πλιατσικολόγοι και σφαγείς των Ελλήνων. Όσες φορές συγκρούστηκαν με τους Τούρκους ήταν απλά για να εκβιάσουν καλύτερους όρους υποταγής στον Σουλτάνο, παραμένοντας όμως πάντα ουσιαστικά στην υπηρεσία του Σουλτάνου. Η ειδική περίπτωση του Γεωργίου Καστριώτη (Σκεντέρμπεη) δεν δύναται φυσικά να αλλάξει την ιστορία των Τουρκαλβανών κατσαπλιάδων και κακώς συνδέεται με τους σημερινούς Αλβανούς.

Υπήρχαν φυσικά και αρκετοί Αλβανικής καταγωγής χριστιανοί που αναμίχθηκαν με τον ελληνικό πληθυσμό και πολέμησαν ηρωικά απέναντι στους Τούρκους. Όμως οι απόγονοι αυτών πλέον ανήκουν στο ελληνικό έθνος και όχι στο αλβανικό!

Οι σημερινοί Αλβανοί, εκτός των λίγων -καθολικών στο θρήσκευμα- χριστιανών Αλβανών, είναι βιολογικοί και πολιτιστικοί απόγονοι των Τουρκαλβανών με βαθύ μίσος για τους Έλληνες. Μίσος το οποίο επέδειξαν και στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, όπου συμμετείχαν ενεργά στα Γερμανικά αντίποινα έναντι των Ελλήνων. Μίσος το οποίο επιδεικνύουν και σήμερα έναντι των υπερήφανων Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου!

Μίσος το οποίο πλήρωσαν ακριβά οι Τουρκαλβανοί στην Παραμυθιά, όταν τα ένδοξα ένοπλα τμήματα του ΕΔΕΣ καθάρισαν την χώρα από προδότες, δοσίλογους και κομμουνιστές.

Όσον αφορά αυτούς που ύπουλα χύνουν το φιλοαλβανικό τους δηλητήριο στον χώρο σαν να μην γνωρίζουν για ποιον λαό μιλάνε, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι ένας χώρος που δεν είναι σε θέση να καθαρίσει το «σπίτι» του, είναι αστείο να διατείνεται ότι μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στην σωτηρία της πατρίδας…

1iwboh

1 O όρος «Science» και τα παράγωγά του, στους Αγγλοσάξονες, είναι ταυτόσημος με τον όρο «Θετικές Επιστήμες» στα ελληνικά. Αντίθετα με τον όρο «Επιστήμη» εμείς στην Ελλάδα εννοούμε οτιδήποτε διδάσκεται στο πανεπιστήμιο. Η ελληνική επιστημονική και τεχνολογική καθυστέρηση σε σχέση με τους Αγγλοσαξονικούς λαούς είναι εμφανής ακόμα και στην ορολογία που χρησιμοποιούμε.

Advertisements

Αφήστε ένα σχόλιο

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s