Ούτε Castro ούτε Pinochet!

Με αφορμή τον θάνατο του Castro, την στιγμή που η σήψη στον χώρο από το ιδεολογικό και πολιτικό μπαστάρδεμα με την δεξιά και την ακροδεξιά έχει πάρει διαστάσεις γάγγραινας, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Αηδιάζουμε με τον αστικό πατριωτισμό, όπως αυτός του δικτάτορα Augusto Pinochet, που εξυπηρετεί πάντα τα συμφέροντα της κεφαλαιοκρατίας και της ντόπιας πουλημένης μπουρζουαζίας.

Μόλις ο Pinochet ανέβηκε στην εξουσία, το πρώτο του διάταγμα ήταν να θέσει εκτός νόμου μαζί με το κομμουνιστικό κόμμα και τους χιλιανούς εθνικοσοσιαλιστές! Μάλιστα αρκετοί χιλιανοί εθνικοσοσιαλιστές κατέληξαν τρόφιμοι των φυλακών. Όσον αφορά την οικονομία, ο Pinochet είχε ως σύμβουλο επί της οικονομίας τον ακραίο νεοφιλελεύθερο και ιουδαϊκής καταγωγής Milton Freedman. Φυσικά και ο Peron έκανε κίνημα, αλλά ο Peron είχε μαζί του τον απλό λαό της Αργεντινής και εναντίον του, τους κεφαλαιοκράτες και την μεγαλοαστική τάξη!

Εξίσου αηδιάζουμε με την μαρξιστική τυραννία του Fidel Castro που καταδικάζει τον λαό στην πείνα και στην εξαθλίωση και εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας διεφθαρμένης γραφειοκρατίας. Ο Castro και η κλίκα του πρόδωσαν τα εθνικοεπαναστατικά ιδανικά του Che και ήταν αυτοί που τον έδωσαν στεγνά στη CIA όταν ήταν στη Βολιβία!

Ο δικός μας δρόμος, είναι αυτός του Juan Peron. Είναι ο δρόμος του πραγματικού αντι-ιμπεριαλισμού, ο δρόμος ενός Εθνικού Σοσιαλισμού. Για μια ελεύθερη πατρίδα, για λαϊκή μόρφωση, εργασία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τον επικήδειο λόγο του Peron για τον Comandante Ernesto Che Guevara:

«…Η ζωή του, το έπος του, αποτελούν ένα ξεκάθαρο παράδειγμα για την νεολαία μας, για την νεολαία όλης της Λατινικής Αμερικής.

Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά του. Ο ιμπεριαλισμός πάντα τρέμει τους χαρισματικούς ανθρώπους και αυτός κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των μαζών των υπόδουλων λαών μας. Έχω ήδη πληροφορηθεί από τις ειδήσεις ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Αργεντινής ξεκίνησε μια εκστρατεία να τον δυσφημίσει. Αυτό δεν μας εκπλήσσει καθώς είναι γνωστό ότι δρουν πάντα ενάντια στο ιστορικό εθνικό συμφέρον. Ήταν πάντα αντίθετοι στα εθνικά και λαϊκά κινήματα.

Εμείς οι Περονιστές μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε αυτό…»

baschetti_roberto-la_clase_obrera_peronista_1

Advertisements

Αφήστε ένα σχόλιο

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s