Η επίθεση των νεκρών!

Το παραπάνω τραγούδι και το σχετικό video, αφιερώνονται στη μνήμη των ηρωικών Ρώσων υπερασπιστών του οχυρού Osowiek κατά τη διάρκεια του Α’ ΠΠ. Στις 6 Αυγούστου του 1915, αφού οι Ρώσοι στρατιώτες είχαν αποκρούσει δύο γερμανικές επιθέσεις, οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν δηλητηριώδη αέρια για να τους εξοντώσουν.

Όμως όταν οι Γερμανοί στρατιώτες αποπειράθηκαν να καταλάβουν το οχυρό, δέχθηκαν επίθεση από περίπου εξήντα Ρώσους μαχητές, των οποίων τα ρούχα ήταν ποτισμένα στο αίμα! Αυτό προκάλεσε τον πανικό στις Γερμανικές γραμμές με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να τραπούν σε φυγή. Οι Ρώσοι στρατιώτες κατάφεραν να ανοίξουν πυρ με ότι είχε απομείνει από το πυροβολικό τους. Αυτό το γεγονός ονομάστηκε αργότερα «η επίθεση των νεκρών».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα δηλητηριώδη αέρια (χλωρίου, μουστάρδας, φωσγενίου) που διέθεταν οι Γερμανοί, ήταν εφεύρεση ενός κορυφαίου Γερμανοεβραίου επιστήμονα, του Fritz Haber , ο οποίος εγκατέλειψε εθελοντικά την Γερμανία το 1933 παρά το γεγονός ότι το Χιτλερικό καθεστώς του έδινε το δικαίωμα να συνεχίσει να εργάζεται στο πανεπιστήμιο και να διευθύνει το Ίδρυμα Kaiser επειδή ήταν τυπικά Χριστιανός στο θρήσκευμα…

Οι μέθοδοι σύνθεσης δηλητηριωδών αερίων που ανακάλυψε, επέτρεψαν για πρώτη φορά την μαζική βιομηχανική παραγωγή χημικών όπλων! Ευρεία χρήση δηλητηριωδών αερίων φυσικά έκαναν και οι Άγγλοι και οι Γάλλοι. Οι μόνοι που δεν χρησιμοποίησαν χημικά όπλα κατά τον Α’ ΠΠ ήταν οι Ρώσοι.

Αφήστε ένα σχόλιο