Η σημειολογία της νίκης Τrump (Μέρος Β’).

Του Eupathy Kolovrat

Ας δούμε τώρα την «ανθρωπογεωγραφία» των ψηφοφόρων Trump και Clinton, ξεκινώντας από την εκλογική πελατεία της Hillary.

Οι ψηφοφόροι της Hillary ανήκουν στις λεγόμενες φυλετικές, εθνικές και κοινωνικές μειονότητες όπως είναι οι αφροαμερικανοί και οι ισπανόφωνοι (δηλαδή οι μιγάδες που προέρχονται από τις χώρες της κεντρικής και νότιας Αμερικής), οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί στην αμερικανική κοινωνία και ζουν παρασιτικά είτε από εγκληματικές δραστηριότητες είτε από τα χρήματα της κοινωνικής πρόνοιας. Χρήματα που προέρχονται από τους φόρους που πληρώνουν οι λευκοί κυρίως της μεσαίας και εργατικής τάξης. Σε αυτούς θα προσθέσουμε άτομα αραβικής καταγωγής του σουνιτικού ισλάμ, που βλέπουν με καλό μάτι την φιλοσουνιτική εξωτερική πολιτική της Hillary. Στην επόμενη εικόνα φαίνεται σαφώς ότι οι περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας, δηλαδή οι περιοχές που κατοικούνται σε μεγαλύτερο ποσοστό από ισπανόφωνους και αφροαμερικανούς, είναι αυτές που υπερψήφισαν την Hillary έναντι του Trump.

15128526_363950580663440_2010679954_n

Επίσης ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Clinton, συγκαταλέγονται οι ακραίοι φιλελεύθεροι αριστεροί, οι ακραίες φεμινίστριες, οι Social Justice Warriors (SJWs), η LGTBQ «κοινότητα» καθώς και όλος αυτός ο εσμός της ανώτερης μεσαίας τάξης όπως οι boomers των 60s και 70s και η νεώτερη γενιά των millenials που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου από το ελεγχόμενο από τους αριστεριστές και τροτσκιστές εκπαιδευτικό σύστημα. Η γενιά που έχει το σύνδρομο της «Λευκής Ενοχής» και που χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το tweeter και το tumblr για να διαπομπεύσει όσους πιστεύει ότι είναι ρατσιστές και αντιφεμινιστές. Έχουν δημιουργήσει μάλιστα και νέες λέξεις όπως xenophobia, homophobia3, transphobia κλπ. Με το φαινόμενο των SJW θα ασχοληθούμε περισσότερο κάποια άλλη στιγμή, απλά αναφέρουμε ότι τάσσονται υπέρ των «δικαιωμάτων» (δηλαδή υπέρ της επιβολής) των ομοφυλόφυλων, υπέρ των μειονοτήτων, κατά της φυσιολογικής μορφής οικογένειας κλπ.

Ακόμα στους ψηφοφόρους της Hillary συμπεριλαμβάνεται και η liberal élite. Λευκοί (αρκετοί εκ των οποίων εβραϊκής καταγωγής) οι οποίοι κυρίως ανήκουν σε αυτό που στις ΗΠΑ λένε «upper middle class» και οι οποίοι έχουν σπουδάσει σε μεγάλα πανεπιστήμια όπως το Harvard, το Yale, το Stanford κλπ και εργάζονται σε παρασιτικά επαγγέλματα όπως οι δικηγόροι που υπερασπίζονται εθνικές και κοινωνικές μειονότητες, διαφημιστές, δημοσιογράφοι των social media και networks, παράσιτα της showbiz και του χώρου των δημοσίων σχέσεων και βέβαια τα στελέχη του τοκογλυφικού τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Μάλλον οι συγκεκριμένοι δεν πολυπιστεύουν την ατζέντα της πολιτικής ορθότητας, αλλά την χρησιμοποιούν για να προωθήσουν τις καριέρες τους και να ανελιχθούν επαγγελματικά και κοινωνικά.

Επίσης οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της Hillary είναι από το χώρο του θεάματος, όπως το Hollywood, η μουσική βιομηχανία και ο χώρος που οι τροτσκιστές ελέγχουν από την δεκαετία του ’60 δηλαδή η Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.

Οι ψηφοφόροι του Trump από την άλλη, σε ποσοστό 75-80% ανήκουν στη λευκή μεσαία και εργατική τάξη και είναι αυτοί που πληρώνουν τους φόρους τους, είναι κοινωνικά συντηρητικοί, τάσσονται υπέρ της οπλοκατοχής (βάσει της δεύτερης τροπολογίας που υπάρχει στο αμερικανικό σύνταγμα) και κατά των αμβλώσεων ενώ δεν συμπαθούν τους γάμους μεταξύ των ατόμων του ίδιου φύλου ούτε και την υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Η λευκή μεσαία και εργατική τάξη είναι η δεξαμενή ανθρώπινου δυναμικού για τις ένοπλες δυνάμεις τόσο σαν μόνιμοι οπλίτες και υπαξιωματικοί όσο και στο σώμα των αξιωματικών. Τον τελευταίο καιρό πολλοί έγχρωμοι μετανάστες κατατάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά με γνώμονα το συμφέρον που δεν είναι τίποτα άλλο από μια άδεια παραμονής (green card) ή ακόμα και την απόκτηση της αμερικανικής υπηκοότητας.

Επιτρέψτε μου μια ακόμα παρένθεση, στις ειδικές δυνάμεις όλων των κλάδων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (army Delta, navy seals, marsoc κλπ) οι λευκοί Αμερικανοί που υπηρετούν είναι στο 90-95%! Αυτό πρέπει να μας λέει κάτι…

Οι λευκοί Αμερικάνοι που στήριξαν Trump προέρχονται από τις νότιες, μεσοδυτικές και συνοριακές πολιτείες, εκεί που ο κοινωνικός συντηρητισμός ακόμα κρατάει. Σε αντίθεση με τις φιλελεύθερες πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια που έχουν αλωθεί από τον πολιτιστικό μαρξισμό. Αυτοί οι άνθρωποι είδαν να χάνουν τα εισοδήματά τους και τις περιουσίες τους από την οικονομική πολιτική του Οbama που στήριξε τους banksters σε βάρος των εργαζομένων.

Αυτοί είναι και οι μεγάλοι χαμένοι του Obamacare, που ενώ υποτίθεται ότι θα παρείχε ιατρική περίθαλψη στα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα, στην ουσία βοηθάει άεργους Μαύρους και Λατίνους να πάρουν την πρέζα τους και ανήλικα κορίτσια να κάνουν εκτρώσεις ενώ χρηματοδοτεί ακόμα και εγχειρήσεις αλλαγής φύλου!

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την αλαζονεία της φιλελεύθερης ελίτ, την υστερία των φεμινιστριών και των SJWs και με την καταστρατήγηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ακόμα και θεμελιωδών συνταγματικών ελευθεριών, όπως το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της οπλοκατοχής, τους οδήγησαν να ψηφίσουν Trump.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, όπως εδώ στην Ευρώπη έτσι κι εκεί στις ΗΠΑ, η ανεξέλεγκτη μετανάστευση τριτοκοσμικών πλήττει την λευκή εργατική τάξη που βλέπει να μειώνονται τα μεροκάματα ή και να μένουν άνεργοι, από την φτηνή εργασία των ξένων. Όταν ο Trump δήλωσε ότι θα σταματήσει αυτό το φαινόμενο κέρδισε την ψήφο των λευκών εργαζομένων.

Εκτός από τους λευκούς ο Trump άντλησε ψηφοφόρους κι από άτομα ασιατικής καταγωγής (Κινέζους, Ιάπωνες, Κορεάτες κλπ) που δουλεύουν σε παραγωγικές εργασίες και είναι κοινωνικά συντηρητικοί.

Υπήρξαν και ουκ ολίγοι αφροαμερικανοί που είχαν απηυδήσει από τις ακρότητες του «black lives matter» κι όχι άδικα, αφού πιστεύουν ότι οι ακραίες αυτές τακτικές βλάπτουν και δεν ωφελούν την κοινότητα των αφροαμερικανών.

Ας δούμε όμως και το χώρο μας (τον πολιτικό «χώρο» με την ευρεία έννοια στον οποίο ανήκουμε). Δυνάμεις πολύ διαφορετικές στο συντηρητικό ή δεξιό χώρο αποφάσισαν να στηρίξουν Trump. Aπό ελευθεριακούς και απλούς παλαιοσυντηρητικούς, έως λευκούς εθνικιστές όπως το daily stormer. Στις Η.Π.Α. τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή του και το κίνημα της εναλλακτικής δεξιάς (alternative right η απλά alt right). Είναι κάτι ανάλογο με την «γενιά της ταυτότητας» που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη. Με πολύ έξυπνο τρόπο, χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και τα social media-networks για να περάσει την πολιτικής της ατζέντα και μάλιστα με τρόπο ευφυή που είναι ταυτόχρονα και ριζοσπαστικός, χωρίς όμως ακρότητες.

Σε μεγάλο ποσοστό τόσο οι λευκοί εθνικιστές όσο και αυτοί της alt right είναι έντονα φιλορώσοι, ακόμα και οπαδοί του Putin. Κάτι όχι τόσο περίεργο, αφού βλέπουν την Ρωσία (έστω αυτή του παλαιοσυντηρητικού Putin) σαν φάρο και σαν ελπίδα για τους απανταχού λευκούς Ευρωπαίους.

Μάλιστα ο κύριος εκπρόσωπος του κινήματος αυτού, ο Richard Spencer ο οποίος είναι και ο δημιουργός της ιστοσελίδας Radix Journal, έχει φιλικές σχέσεις σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο με τον θεωρητικό του εθνικομπολσεβικισμού και ευρασιανισμού, Alexander Dugin.

Έτσι στο εσωτερικό των Η.Π.Α, άνθρωποι που είναι είτε λευκοί εθνικιστές, είτε εθνικοσοσιαλιστές, είτε εθνικομπολσεβίκοι από το χώρο της Νέας Δεξιάς, μέχρι και αρκετοί Σταλινικοί και παλαιοκομμουνιστές, στήριξαν τον Donald Trump.

Για ποιο λόγο θα ρωτήσει κάποιος. Γιατί απλούστατα οι συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες είναι πολιτικά και κοινωνικά συντηρητικές, πιστεύουν στο έθνος-κράτος και στα σύνορα, μισούν την παγκοσμιοποίηση και την τραπεζική τυραννία της Goldman Sachs κι έχουν κουραστεί από την πολιτική ηγεμονία των ΜΚΟ του George Soros και την πολιτιστική δικτατορία των τροτσκιστών στα ΜΜΕ και στους ακαδημαϊκούς κύκλους.

Αυτή η αλαζονεία των banksters και της liberal élite που κατοικοεδρεύει στην Ν. Υόρκη, κούρασε πολλούς ανθρώπους που ίσως δεν νομίζουν ότι ο Trump θα κάνει ριζικές αλλαγές αλλά ήθελαν να δείξουν απλά την αποδοκιμασία τους στις φιλελεύθερες και τραπεζικές ελίτ.

Συμπεράσματα

Η νίκη Τrump, ενός καθαρά συστημικού μεγαλοεπιχειρηματία για να μην έχουμε αυταπάτες, δεν σηματοδοτεί καμιά επανάσταση ούτε καν την αρχή του τέλους του σάπιου συστήματος της τραπεζοκρατίας και του πολιτιστικού μαρξισμού.

Είναι όμως μια ευκαιρία για όλες τις αντισυστημικές, συντηρητικές και αντικαπιταλιστικές δυνάμεις της Δεξιάς κοσμοθέασης, από Εθνικοσοσιαλιστές έως ακόμα και παλαιοσυντηρητικούς (και γιατί όχι και Σταλινικούς) να μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα από την καταπίεση που είχαν δεχθεί τόσο από τους νεοσυντηρητικούς όσο και από τους φιλελεύθερους.

Eπίσης είναι μια ευκαιρία για περισυλλογή, ανασύνταξη και σχεδιασμό νέων στρατηγικών και τακτικών.

Ίσως να ήρθε η ώρα για έναν πολιτιστικό «Φασισμό», μια αντίστροφη κριτική θεωρία και μια αντίστροφη κοινωνική μηχανική. Μόνο όταν κερδίσουμε τον πόλεμο στον πολιτισμό, στην τέχνη κι ακόμα και σε αυτό που θεωρείται μαζική κουλτούρα, όπως τα comics, τα graphic novels και ο κινηματογράφος, έχουμε ελπίδα για επικράτηση. Αυτή την ευκαιρία που μας δίνει η νίκη Trump, το κίνημα στην Αμερική (και στην Ευρώπη) πρέπει να την εκμεταλλευθούν στο έπακρο.

14344823_183478728754933_5183119384555662301_n

Σημείωση: επειδή υπάρχουν και οι γνωστοί «καλοθελητές» που είτε έχουν ονειρώξεις με τα εσώρουχα της Εva Braun, είτε περιμένουν την έλευση του από μηχανής Θεού Κάλκι που θα ξαναφέρει τους ξανθούς Άριους στο προσκήνιο της ιστορίας, οι οποίοι θα αρχίσουν τα περί δεξιών και ακροδεξιών αποκλίσεων κλπ θα τους συνιστούσαμε να ανοίξουν κανένα βιβλίο ή να μπουν στο διαδίκτυο και να μάθουν πως στο εξωτερικό εννοούν την Δεξιά. Σίγουρα όχι με καπιταλιστικά κριτήρια και σίγουρα όχι με αυτό που ήταν και είναι η δική μας ψοφοδεξιά των Παπάγων και της κάλπικης εθνικοφροσύνης.

Η ενασχόληση με την πολιτική θέλει και μυαλό και κότσια. Ας ασχοληθούν οι εν λόγω με τα διακριτικά των SS και με οτιδήποτε άλλο νεκροφιλικό κάνουν τόσα χρόνια και ας αφήσουν την πολιτική και την επανάσταση σε όσους έχουν μυαλό, καρδιά και κότσια!

3 Ως προς την λέξη «ομοφοβία» και τα παράγωγά της (ομοφοβικός κλπ) να τονίσουμε ότι όλοι όσοι γνωρίζουμε και την χρησιμοποιούν είναι οι ίδιοι ομοφυλόφιλοι. Αυτό συμβαίνει διότι η χρησιμοποίησή της, επομένως και η αποδοχή της, βασίζεται στην παραδοχή ότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν ετεροφυλόφιλοι, αλλά όλοι μας πάσχουμε από μια καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία η οποία «φοβόμαστε» μήπως έρθει στην επιφάνεια. Αυτό το διεστραμμένο επιχείρημα των στρατευμένων στον πολιτιστικό Μαρξισμό «ψυχολόγων», αποτελεί την ψευδοεπιστημονική βάση του όρου «ομοφοβία» γι αυτό και χρησιμοποιείται σχεδόν μόνο από ομοφυλόφιλους. Τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι…

Advertisements

Αφήστε ένα σχόλιο

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s