Η σημειολογία της νίκης Τrump. (Μέρος Α’)

Του Eupathy Kolovrat

Ας ξεκινήσουμε με κάτι που όλοι γνωρίζουμε. Ο Donald Trump δεν είναι ούτε λευκός εθνικιστής (white nationalist) ούτε καν ένας δεξιός (με την έννοια της Δεξιάς σαν ιδεολογία και κοσμοθέαση παραδοσιαρχική, ιεραρχική και αντιφιλελεύθερη). Ο Trump είναι ένας άνθρωπος του (παραδοσιακού έστω) αμερικανικού καπιταλισμού, ένας μεγαλοκαρχαρίας που για να φτάσει εκεί που έφτασε πάτησε επί πτωμάτων.

Ο Trump δραστηριοποιείται στο χώρο των μεγαλοκατασκευαστικών (constructions) και κτηματομεσιτικών επιχειρήσεων (real estate). Αυτό σημαίνει ότι τα συμφέροντα του Trump, όπως και αρκετών άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών, έχουν πληγεί από τις πολιτικές των νεοσυντηρητικών ρεπουμπλικάνων και φιλελεύθερων δημοκρατικών που στήριξαν επί οκταετίες (George W.Bush και Barack Obama) την παρασιτική οικονομία των χρηματαγορών και των τραπεζιτών (βλ. Soros).

Επίσης η πολιτική του παγκόσμιου χωροφύλακα που ξεκίνησε από την εποχή του πατέρα George Bush δημιούργησε τεράστια ελλείμματα στα κρατικά ταμεία των ΗΠΑ. Οι πολίτες των Η.Π.Α φαίνεται να έχουν κουραστεί από τους διεφθαρμένους πολιτικούς και των δυο κομμάτων που συνεχίζουν τις αποτυχημένες πολιτικές τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η αμερικανική μεσαία τάξη αλλά και η εργατική τάξη (που αποτελείται κυρίως από λευκούς Ευρωπαϊκής καταγωγής Αμερικανούς) είναι αυτή που έχει πληγεί άμεσα από την κρίση που προκάλεσαν οι τραπεζίτες και οι χρηματαγορές και δεν εμπιστεύονται τους επαγγελματίες πολιτικούς και των δυο κομμάτων.

Είδαμε λοιπόν ποιος είναι ο Trump, ένας παραδοσιακός παίκτης του παλαιού καπιταλιστικού συστήματος (βιομηχανία, κατασκευές κλπ) που βρέθηκαν όχι μόνο να χάνουν έδαφος αλλά και να περιθωριοποιούνται από τους νεοκαπιταλιστές των τραπεζών και των χρηματαγορών. Εταιρείες όπως η Goldman Sachs και άνθρωποι όπως ο George Soros είναι αυτοί που ωφελήθηκαν περισσότερο από την κρίση αλλά και από την παγκοσμιοποίηση.

Ας δούμε ποια είναι η Hillary Clinton. Μια απόφοιτος του ελίτ πανεπιστημίου του Yale (εκεί άλλωστε γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της Bill Clinton) ακτιβίστρια όπως και αυτός ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ και δικηγόρος υπεράσπισης ανθρώπων που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν την νομική τους υπεράσπιση. (public defenders).

Βέβαια κατά καιρούς είχε υπερασπιστεί και παιδεραστές τους οποίους βρίσκοντας νομικά παράθυρα είχε κατορθώσει να αθωώσει. Πολλοί που την γνωρίζουν την χαρακτηρίζουν ως μια ύπουλη, διπρόσωπη και αδίστακτη. Εμείς θα προσθέσουμε ότι είναι και ψυχοπαθής.

Αυτό το βίντεο μετά την δολοφονία του Καντάφι από τους ισλαμιστές τρομοκράτες, επί προεδρίας Barack Obama όταν ήταν η Clinton ήταν υπουργός (secretary) στο υπουργείο εξωτερικών (state department) και η επίσημη Αμερική τους εξόπλισε και τους χρηματοδότησε, δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της Hillary, δηλαδή αυτό μιας πεινασμένης για εξουσία και δύναμη ψυχοπαθούς!

Δεν θα επεκταθούμε αναφέροντας τα σκάνδαλα που έχει εμπλακεί η Hillary και που έχει δημοσιεύσει το WikiLeaks καθώς αυτά είναι ήδη γνωστά και για τα οποία, αν ποτέ προσαχθεί σε δίκη από την αμερικανική δικαιοσύνη, κινδυνεύει με ποινή ισόβιας κάθειρξης εφόσον αποδειχθεί η ενοχή της. Θα ασχοληθούμε όμως με το τι εκπροσωπεί στο πολιτικό γίγνεσθαι και σκηνικό στις ΗΠΑ.

Στο εσωτερικό εκπροσωπεί το χειρότερο είδος πολιτικής ορθότητας (political correctness) και αντιλευκού ρατσισμού με την μορφή: (α) των πολιτικών δικαιωμάτων (civil rights)1, (β) του κινήματος υπέρ των εκτρώσεων (pro choice και planned parenthood)2, (γ) του κινήματος κατά της νόμιμης οπλοκατοχής, (δ) του τρίτου κύματος φεμινισμού (third wave feminism), δηλαδή όλα αυτά που με άλλα λόγια αποκαλούμε πολιτιστικό μαρξισμό (cultural Marxism).

obama_trump-creating-jobs

Ανοίγοντας μια μικρή παρένθεση, να αναφέρουμε ότι σκοπεύουμε να ασχοληθούμε με την προέλευση του πολιτιστικού μαρξισμού, την κριτική θεωρεία και την σχολή της Φρανκφούρτης. Σε μελλοντικά άρθρα θα εξηγήσουμε πως η χείριστη μορφή μαρξισμού (τροτσκισμός) κατόρθωσε να γίνει η επικρατούσα ιδεολογία στο δυτικό κόσμο και να αποδομεί τις δυτικές ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Συνεχίζουμε με την πολιτική της Hillary στο εξωτερικό των Η.Π.Α. Η Hillary -η οποία πρέπει να σημειώσουμε ότι είχε σαν μέντορά της την Μαντλιν Ολμπραϊτ την υπουργό εξωτερικών επί κυβερνήσεως Bill Clinton (ναι αυτή που υποστήριξε και εισηγήθηκε τους βομβαρδισμούς και την επέμβαση στο Κόσοβο υπέρ των Αλβανών τρομοκρατών του UCK)- ήταν πίσω από την αποκαλούμενη αραβική άνοιξη, δηλαδή την χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό ακραίων ισλαμιστών οι οποίοι με την προβιά του μετριοπαθούς ισλαμιστή (Al Nushra) θα έριχναν κοσμικά καθεστώτα όπως αυτά στη Λιβύη, στην Αίγυπτο και στη Συρία.

Και οι τρεις χώρες βέβαια είχαν αποκηρύξει την ισλαμική τρομοκρατία και την Al Qaeda και κυνηγούσαν απηνώς κάθε ριζοσπαστικό ισλαμικό στοιχείο σε αυτές τις χώρες. Ίσως να αναρωτιέστε γιατί οι ΗΠΑ, που υποτίθεται ότι βρίσκονται σε πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ήθελαν να ξηλώσουν μετριοπαθείς κοσμικούς όπως ο Μουμπάρακ στην Αίγυπτο ή ο Άσσαντ στη Συρία.

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Καταρχήν για γεωπολιτικούς λόγους, τόσο στην περίπτωση της Λιβύης όσο και της Συρίας καθώς τόσο ο Καντάφι όσο και ο Άσσαντ είχαν άριστες σχέσεις με την Ρωσία και την Κίνα. Κατά δεύτερον για οικονομικούς λόγους βεβαίως, αφού τόσο η Λιβύη όσο και η Αίγυπτος είχαν αρνηθεί να ενταχθούν οι τράπεζές τους στο παγκόσμιο τοκογλυφικό σύστημα της Federal Reserve, της Goldman Sachs κλπ.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Καντάφι ήθελε να δημιουργήσει μια παν-αφρικανική τράπεζα και ένα παν-αφρικανικό νόμισμα με βάση τον κανόνα του χρυσού, κάτι το οποίο θα μπορούσε να σημάνει την νομισματική ανεξαρτησία της Αφρικής . Οι περιούσιοι τοκογλύφοι όμως, μέσω του ελέγχου της έκδοσης των νομισματικών μονάδων μπορούν να ελέγχουν τις εθνικές οικονομίες (όπως κάνουν με το ευρώ και το δολάριο).

Στην περίπτωση του Άσσαντ εκτός από την συμμαχία που έχει με την Ρωσία, μείζονα ρόλο στον εμφύλιο πόλεμο που το state department ξεκίνησε στην Συρία έπαιξε και η άρνησή του να περάσει από συριακό έδαφος ο αγωγός του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Είναι επίσης γνωστό σε όσους ασχολούνται με την διεθνή διπλωματία και την γεωπολιτική ότι επί υπουργίας της Hillary στο state department είχε γίνει κατάληψη του υπουργείου από ακραίους φιλελεύθερους και νεοσυντηρητικούς οι οποίοι εργάζονταν νυχθημερόν για την εδραίωση ενός ισλαμικού χαλιφάτου και για την περικύκλωση της Ρωσίας.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνουμε από την παρουσίαση και των δυο υποψηφίων έχουμε όντως να κάνουμε με δυο άκρως συστημικά άτομα.

Αυτό όμως που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι το σύστημα (ακόμα και οι «περιούσιοι») δεν είναι μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια. Υπάρχουν διαφορετικές νοοτροπίες, διαφορετική προσέγγιση και διαφορετικά συμφέροντα, πολλές φορές αντικρουόμενα. Έτσι λοιπόν σε αυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, υπάρχουν δυο αντιμαχόμενα στρατόπεδα μέσα στο σύστημα. Το ακραίο φιλελεύθερο, το οποίο μαζί με το νεοσυντηρητικό θέλει να επιβάλει μια ακραία παγκοσμιοποίηση με πλήρη απελευθέρωση όχι μόνο των αγορών, αλλά και με την κατάργηση των συνόρων, την διάλυση των εθνών-κρατών και την υποδούλωση (και κατόπιν γενοκτονία) των Λευκών Ευρωπαίων. Βέβαια και οι έγχρωμες φυλές θα έχουν την ίδια τύχη με τους Ευρωπαίους αργότερα. Στην δεδομένη στιγμή χρησιμοποιούν τους Μαύρους, τους Λατίνους και τους τριτοκοσμικούς από την Μ. Ανατολή για την λευκή γενοκτονία.

Στην Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου που θα λέγεται πλανήτης Γη, κανένας λαός δεν θα έχει δικαίωμα στις παραδόσεις και στην ταυτότητα. Όλοι θα είναι δούλοι, ως παραγωγοί και καταναλωτές, σε μια παγκόσμια δυστοπία που θα υπάρχουν πληθυσμοί μιγάδων επήλυδες του παρελθόντος των.

Αυτός είναι ο πραγματικός ρατσισμός. Ο ρατσισμός των «περιούσιων» τοκογλύφων, που θέλει να γενοκτονήσει και να υποδουλώσει φυλές και έθνη.

Ο γερμανικής καταγωγής Trump ή Drumpf όπως ήταν το οικογενειακό του όνομα, το οποίο άλλαξαν οι προπαππούδες του όταν εγκαταστάθηκαν στις Η.Π.Α για να ακούγεται πιο αγγλοσαξονικό, εκπροσωπεί σίγουρα τον παλιό καπιταλισμό των White Anglo-Saxons Protestants (WASPs).

Φαίνεται ότι η συμμαχία με το διάβολο («περιούσιοι» τοκογλύφοι) που είχαν παλαιότερα οι WASPs δεν υφίσταται πλέον. Βέβαια ο γράφων δεν νιώθει καμιά συμπάθεια για τους απογόνους των πουριτανών εμπόρων που πολέμησαν τα Ευρωπαϊκά έθνη όταν αυτά θέλησαν να αποτινάξουν τα δεσμά της τοκογλυφίας. Απλά παραθέτουμε γεγονότα. Έτσι λοιπόν αφού οι WASPs είδαν ότι οι συνεταίροί τους όχι απλά τους πούλησαν αλλά ετοιμάζονται και να τους καταστρέψουν, αποφάσισαν να αντιδράσουν με την επιλογή ενός δικού τους ανθρώπου, του Donald Trump.

Στο Β’ μέρος του άρθρου θα εξετάσουμε την «ανθρωπογεωγραφία» των ψηφοφόρων των δύο υποψηφίων ώστε να καταλήξουμε και σε άκρως ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

15055796_362178524173979_6954852235592430138_n

1 To κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων είναι ένα κίνημα υπέρ των πολιτικών «δικαιωμάτων» των αφροαμερικανών. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κίνημα ρατσιστικών διακρίσεων εις βάρος των λευκών, το οποίο προάγει τις λεγόμενες «θετικές διακρίσεις» υπέρ των μαύρων στην μόρφωση, στην εργασία και εμμέσως και στον ποινικό κώδικα.

2 To planned parenthood έχει ως αποστολή την διακοπή της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Και αυτό είναι ορθό όταν η εγκυμοσύνη είναι προϊόν βιασμού ή όταν το έμβρυο έχει διαγνωσθεί ότι πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας. Όμως το θέμα είναι ότι πολλές γυναίκες (κυρίως λευκές), διακόπτουν την εγκυμοσύνη είτε για λόγους καριέρας, είτε για οικονομικούς λόγους. Το pro choise είναι απλά το πολιτικό και ιδεολογικό κίνημα πίσω από το planned parenthood.

Advertisements

Αφήστε ένα σχόλιο

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s