Οι ηθικές βάσεις του σοσιαλισμού!

Αγαπητοί αναγνώστες, αναδημοσιεύουμε το επόμενο άρθρο, το οποίο είχε δημοσιευθεί σε μη ενεργό πλέον ιστολόγιο:

«Παρουσιάζουμε παρακάτω κάποια καταπληκτικά αποσπάσματα από το εξαιρετικό πόνημα του διαπρεπούς οικονομολόγου Ξενοφώντα Ζολώτα, «Δημιουργικός Σοσιαλισμός» το οποίο και σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να μελετήσετε ως ένα βασικό σύγγραμμα Ελληνικού Εθνικοσοσιαλισμού. Αν ενδιαφέρεστε για Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές μπορείτε να βρείτε μια συμπαγή θεώρηση του οικονομικό-κοινωνικού Εθνικοσοσιαλισμού σε αυτό το βιβλίο.

Αυτό το βιβλίο γράφτηκε τον Δεκέμβρη του 1943, στην περίοδο της Γερμανικής κατοχής, όταν ο θρίαμβος του Εθνικοσοσιαλισμού και του Φασισμού στην Ευρώπη είχε φέρει το ελπιδοφόρο μήνυμα του εθνικιστικού σοσιαλισμού στις ψυχές των εθνικά σκεπτόμενων διανοούμενων όπως ο Ζολώτας. Ήταν η εποχή όπου οι Εθνικοσοσιαλιστές πίστευαν ότι η Γερμανία θα μπορούσε να συντρίψει τόσο το καπιταλιστικό κτήνος όσο και την μαρξιστική κρατική τυραννία.

Τελικά ο πόλεμος χάθηκε για τον Εθνικοσοσιαλισμό και η στρατιωτική και πολιτική καταστροφή που ακολούθησε έβαλε ταφόπλακα και στην εγχώρια Εθνικοσοσιαλιστική διανόηση, η οποία ως ήταν λογικό, μεταπολεμικά, σταδιακά ταυτίστηκε με την δεξιά, αφού μετά τον εμφύλιο οι δεξιοί και ακροδεξιοί δούλοι του Σιωνισμού τρομοκρατούσαν κάθε εθνικά σκεπτόμενο σοσιαλιστή ταυτίζοντας τη λέξη σοσιαλισμός με τις λέξεις Μαρξισμός, Κομμουνισμός και μπολσεβικισμός όπως κάνουν άλλωστε και σήμερα πιστοί στις ακροδεξιές τους καταβολές και στα ευρύτερα ταξικά συμφέροντα που υπηρετούν.

Έτσι οι φτωχοί που λαμβάνουν τρόφιμα από τη Χρυσή Αυγή βαφτίζονται μπολσεβίκοι, οι εργάτες που απεργούν κομμουνιστές κλπ. Ευτυχώς όμως υπάρχουν γραπτά κείμενα από την περίοδο του μεσοπολέμου αλλά και μέχρι την τελική ήττα της Γερμανίας το 1945 τα οποία αντιλαλούν ότι ο μόνος σοσιαλισμός είναι ο εθνικός!

Ας δούμε τώρα τα σχετικά αποσπάσματα.

«Είμαστε σήμερα συνηθισμένοι να βλέπουμε στον σοσιαλισμό μια οικονομική θεωρία ή ένα οικονομικό σύστημα. Η οικονομική θεωρία η οποία συνήθως συνδυάζεται γενικώς με τον σοσιαλισμό, δεν αποτελεί την ουσία του. Είναι ένδυμα με το οποίο καλύφθηκε ο σοσιαλισμός σχετικά αργά, εξαιτίας του οποίου η πραγματική του διαμόρφωση εκφεύγει από την αντίληψη πολλών. Τόσο λόγω του εσωτερικού του πυρήνα όσο και λόγω της προέλευσής του, ο σοσιαλισμός πρέπει να χαρακτηρισθεί ως θεωρία μιας ιδεώδους κοινωνικής οργάνωσης, δηλαδή ως μια θεωρία φυσικού δικαίου ή φιλοσοφίας δικαίου, ως μια ηθικοπλαστική αρχή, η οποία χρησιμεύει ως κριτήριο της υφιστάμενης κοινωνικής τάξης και ειδικότερα ως κριτήριο διανομής του εισοδήματος. Στις φιλοσοφικές ιδέες περί δικαίου, οι οποίες εμπεριέχονται στον σοσιαλισμό, προστέθηκαν εκ των υστέρων οι κοινωνικοοικονομικές θεωρίες, οι χαρακτηριζόμενες πολλές φορές σήμερα ως η ουσία του σοσιαλισμού, όπως και πολλά άλλα συνδεόμενα με την σοσιαλιστική κίνηση, είναι προσθήκες και προσαυξήσεις που έγιναν μεταγενέστερα και στις οποίες μόνο δευτερεύουσα σημασία μπορεί να αποδοθεί. Ο ισχυρισμός ότι ο σοσιαλισμός δια του Μαρξισμού μετεβλήθη σε επιστημονική διδασκαλία, βασιζόμενη μόνο σε αντικειμενικά γεγονότα, απηλλαγμένη από κάθε ηθικό ιδεώδες, είναι αυταπάτη.»

«Για να παύσουν να πένονται και να λιμοκτονούν άτομα ικανά προς εργασία, τη στιγμή, κατά την οποία άλλοι ζουν πλουσιοπάροχα, πρέπει το κράτος να αναλάβει μια δικαιότερη διανομή του εισοδήματος, η οποία ουσιαστικά δύναται να επιτευχθεί δια της κοινωνικοποίησης των παραγωγικών μέσων. Με τον τρόπο αυτό η πραγματοποίηση της αρχής της εξασφάλισης της οικονομικής ύπαρξης οδηγεί και στην πραγματοποίηση της αρχής της δικαιότερης διανομής. Για τον λόγο αυτό και επειδή από την αρχή της εξασφάλισης πηγάζει η νέα ηθική και το νέο πνεύμα το οποίο εισάγει ο σοσιαλισμός, φρονούμε ότι την κύρια ηθική βάση, επί της οποίας εδράζεται ο σοσιαλισμός, αποτελεί η αρχή της εξασφάλισης. Αυτή στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από την αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης. Τελικώς λοιπόν η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το νέο κύριο στοιχείο το οποίο εισάγει ο σοσιαλισμός και από το οποίο πηγάζει η νέα ηθική θεμελίωση.» 

«Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι, επαναλαμβάνουμε, άγνωστη στο καθαρά ατομικιστικό σύστημα. Σε αυτό γνωστή είναι μόνο η φιλανθρωπία και η ελεημοσύνη, οι οποίες δεν προέρχονται από αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά οφείλονται κατά το πλείστον σε οίκτο ή επίδειξη.»

«Η νέα λοιπόν ηθική του σοσιαλισμού είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία εκτοπίζει την ανταγωνιστική αρχή του ατομισμού. Αυτό είναι το νέο πνεύμα, το νέο αξίωμα, το νέο ιδεώδες, το οποίο διαφέρει τεράστια από το παλαιό ανταγωνιστικό. Η επιτυχία της σοσιαλιστικής μεταρρύθμισης θα εξαρτηθεί από την ικανότητα του σοσιαλιστικού κράτους να εμπνεύσει στους πολίτες του την αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο καθένας πρέπει να κατανοήσει ότι εργαζόμενος συμπράττει στην δημιουργία ενός κοινωνικού προϊόντος, το οποίο θα κατανεμηθεί δικαίως μεταξύ των συμβαλλόμενων στην παραγωγή του. Ανταγωνιστικά συμφέροντα, πιέσεις και εκμεταλλεύσεις ξένης εργασίας δεν υφίστανται, διότι είτε το κράτος είναι ιδιοκτήτης των παραγωγικών μέσων είτε η μικρή ιδιοκτησία είναι κατανεμημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλείεται κάθε εκμετάλλευση… Η κοινωνικοποίηση απαιτεί πιστούς στο καθήκον ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν να υποτάσσονται σε ένα υψηλότερο γενικό σκοπό.»

Εμείς τελειώνοντας, απευθυνόμενοι σε όσους αναφέρουν ότι ο σοσιαλισμός «δεν δουλεύει» και είναι ουτοπία τους ρωτάμε: Κοιτάξτε γύρω σας και απαντήστε μας: Ο καπιταλισμός «δουλεύει»; Καταφατική απάντηση έχουμε λάβει στην καθημερινή μας ζωή μόνο από κοινωνικά παράσιτα κι από κανένα εργαζόμενο Έλληνα.

national_bolshevism_2_0_by_mylittletripod-d8dhofu

*Σημείωση: αυτό εννοούσαμε όταν απευθυνόμενοι στη Χρυσή Αυγή, με τις δεξιές οικονομικές θέσεις, γράφαμε με αφορμή τις διανομές τροφίμων που πραγματοποιούσε ότι δεν θέλουμε ελεημοσύνη αλλά θέλουμε πόλεμο!

Advertisements

Αφήστε ένα σχόλιο

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s