Τιμή στους Ρώσους υπερασπιστές του Βερολίνου!

Του Eupathy Kolovrat

Όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Σοβιετική Ένωση, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι από όλοι την Ευρώπη κατατάχθηκαν σαν εθελοντές στην Βέρμαχτ και στα Waffen SS καλόπιστα, ελπίζοντας ότι θα ελευθερώσουν τους λαούς της Σοβιετικής Ένωσης από το ζυγό των μπολσεβίκων. Όλοι αυτοί οι νέοι από τον σκανδιναβικό βορρά έως τον μεσογειακό νότο πίστεψαν ότι η Γερμανία του Χίτλερ θέλει και παλεύει να ελευθερώσει την Ευρώπη από το ζυγό του κεφαλαίου και των κολχόζ!

Δυστυχώς ο πραγματικός στόχος του Χίτλερ και της αυλής του (με προεξάρχοντα τον Ραιχσφύρερ Χαϊνριχ Χίμλερ) ήταν η υποδούλωση των Σλαβικών πληθυσμών, τους οποίους ήθελαν να χρησιμοποιήσουν σαν σκλάβους των Γερμανικών πληθυσμών που θα εποίκιζαν τα εδάφη της Ανατολής μετά την λήξη του πολέμου.

Σε αντίθεση με την επίσημη γερμανική γραμμή, σχεδόν όλες οι μονάδες των ξένων εθελοντών της Βέρμαχτ και των Waffen SS αγκάλιασαν τους Ρωσικούς, Ουκρανικούς και Λευκορωσικούς πληθυσμούς, ανοίγοντας τα σχολεία και τις εκκλησίες και βοηθώντας τους να ξαναφτιάξουν τις υποδομές που οι μπολσεβίκοι είχαν καταστρέψει.

Μαζί με τους χιλιάδες Βαλλώνους, Γάλλους, Φλαμανδούς και Σκανδιναβούς εθελοντές, εντάχθηκαν σε αυτό που πίστεψαν ότι είναι αντιμπολσεβικική σταυροφορία και Ρώσοι εμιγκρέδες που είχαν καταφύγει στην Ευρώπη μετά την ήττα των Λευκών από τους Κόκκινους. Ένας από αυτούς ήταν ο Standarten-OberJunker (δόκιμος αξιωματικός 1ης τάξεως) Sergei Protopopov της 33ης Μεραρχίας Γρεναδιέρων των SS Charlemagne (Γάλλοι εθελοντές).

Ο Sergei Protopopov ήταν Ρώσος από αριστοκρατική οικογένεια που κατέφυγε στη Γαλλία μετά την επικράτηση των μπολσεβίκων. Ο παππούς του Sergei Protopopov υπήρξε υπουργός εσωτερικών της τσαρικής Ρωσίας. Ο νεαρός Sergei πριν καταταγεί στην μεραρχία «Καρλομάγνος» υπήρξε μαθητής στρατιωτικής σχολής και είχε υπηρετήσει ως αξιωματικός στην Milice του καθεστώτος του Βισύ. Όπως τον περιγράφουν οι παλιοί επιζήσαντες συναγωνιστές του, παρόλη την αριστοκρατική του καταγωγή συμπεριφερόταν σαν ένα απλό καθημερινό παιδί της γαλλικής εργατικής τάξης. Σεμνός και γενναίος στρατιώτης θυσιάστηκε στις 30 Απριλίου του 1945 για να δώσει χρόνο στους άντρες του να διαφύγουν.

Η μονάδα του Protopopov (λόχος της Καρλομάγνος) ήταν αυτή που υπερασπιζόταν την Καγκελαρία. Για την θυσία του ο Sergei Protopopov τιμήθηκε μετά θάνατον με τον Σταυρό των Ιπποτών του Σιδηρούν Σταυρού.

Έχουμε λοιπόν το ιστορικό παράδοξο, στην μάχη του Βερολίνου Ρώσοι από την Charlemagne και την Wallonie, αυτούς που οι ανόητοι σωβινιστές της Χιτλερικής και Χιμλερικής ακροδεξιάς αποκαλούσαν untermensch (υπανθρώπους), να δίνουν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι όχι την στείρα γερμανική υπόθεση αλλά το Ιδανικό μιας Μεγάλης Λευκής Ευρώπης από τις Ηράκλειες Στήλες έως το Βλαδιβοστόκ, ελεύθερης από τοκογλύφους και μαρξιστές.*

Στο πρόσωπο των ξένων αλλά και αρκετών Γερμανών εθελοντών των Waffen SS δεν τιμούμε το στενόμυαλο Xιτλερικό ιδανικό μιας Μεγάλης Γερμανίας αλλά αυτό της Μεγάλης Ευρώπης της Τρίτης Ιδεολογίας.

Άλλοι Ρώσοι αντιμπολσεβίκοι μαχητές που έπεσαν για το ιδανικό της Ευρώπης ήταν ο Standarten-Oberjunker Kratoff (33rd Waffen Grenadier division der SS «Charlemagne»)
και ο Georges Tchekoff (28th Waffen SS division «Wallonie»).

Ιδεολογικοί απόγονοι των Ρώσων υπερασπιστών του Βερολίνου είναι οι Εθνικοσοσιαλιστές συναγωνιστές μας της Rusich και του Project Mayhem που πολεμούν τους αμερικανοκίνητους Χάζαρους της Ουκρανίας.

Σε προσεχές άρθρο θα καταρρίψουμε τα εγχώρια παραμύθια των Χιτλερικών φετιχιστών του χώρου ότι δήθεν ο Χίτλερ έκανε αντιμπολσεβικική εκστρατεία προς ανατολάς κι όχι ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όχι από μια στείρα αντιπαλότητα στο πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ αλλά για να αντλήσουμε διδάγματα από την ιστορία έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

* και την ίδια στιγμή ο κατεξοχήν εκπρόσωπος του αντισλαβισμού Χίμλερ, έτρεχε στους δυτικούς συμμάχους ελπίζοντας σε ευνοϊκότερη μεταχείριση.


Advertisements

Αφήστε ένα σχόλιο

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s