Αστικός «Σοσιαλισμός»

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές, αγαπητοί αναγνώστες. Το επόμενο άρθρο δημοσιεύθηκε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού «Το Αντίδοτο», το έτος 1987. Το εν λόγω άρθρο, αν και δημοσιεύθηκε πριν από σχεδόν τριάντα χρόνια, είναι σαν να έχει γραφτεί σήμερα, διότι ο λεγόμενος «χώρος» είναι εξίσου προβληματικός από πλευράς νοητικής ικανότητας των ατόμων που ασχολούνται με αυτόν κι εξίσου ναρκοθετημένος με χαφιέδες και κομματόσκυλα με τον μανδύα του «ανεξάρτητου». Η αποτυχία του «χώρου» να υπάρξει πολιτικά, ενώ παραπαίει συνθλιβόμενος από την δεξιά και την αριστερά, είναι σαφές ότι δεν οφείλεται μόνο στην πολιτική απατεωνιά των δεξιών και των αριστερών αλλά και στον δικό του αυτιστικό αυνανισμό που ονομάζει «ιδεολογία». Ας δούμε, λοιπόν, μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τους δεξιούς, τους αριστερούς και τους γραφικούς κατά φαντασίαν επαναστάτες…

«Όταν μιλάμε εμείς ειδικά για δουλειά, για Εθνική και κοινωνική απελευθέρωση, δεν δημαγωγούμε, αλλά εκθέτουμε την σκληρή πραγματικότητα όπως ακριβώς την ζούμε. Η καταπίεση του Ελληνικού λαού από τους καπιταλιστικούς κύκλους, ήταν ίδια τόσο χθες με τις κυβερνήσεις της δεξιάς, όσο και σήμερα με τους «σοσιαλιστές». Ακόμα η ίδια η δεξιά οικειοποιήθηκε τους δικούς μας ήρωες, ή άλλους τους έκανε προδότες. Η αριστερά από την μεριά της, αφού δολοφόνησε τους δικούς μας ανθρώπους, μετά τους έκανε ήρωες.

Ο Che Guevara είναι ένα παράδειγμα. Είναι ο πολιτικός στρατιώτης που δεν προσπάθησε να εξηγήσει τις περιπέτειες του Lenin, αλλά να βοηθήσει, στην αγροτική έκρηξη, εναντίον της καταπίεσης στην Αμερική. Έχοντας για σύντροφό του το Kalashnikov και για «οδηγό», το βιβλίο «Το έργο του José Antonio Primo de Rivera» πολέμησε για την δικαιοσύνη. Αφού δολοφονήθηκε από τον Fidel Castro, μετά ηρωποιήθηκε από τον ίδιο και τις μούμιες της Μόσχας.

Πού όμως βρίσκονται οι δικοί μας “Che”;

Πήραν τα πολυτελή τους αυτοκίνητα και έφυγαν για την επαρχία για να πλησιάσουν τους Έλληνες αγρότες; Ή αφού έλυσαν όλα τα προβλήματα, τώρα αναλύουν σε κάποια καφετέρια την διεθνή πολιτική κατάσταση; Θα πρέπει λοιπόν, να απομονώσουμε και να καταγγείλουμε όλους αυτούς τους όψιμους επαναστάτες που άλλο δεν κάνουν, από το να παίζουν με τους πόθους και τους αγώνες των Ελλήνων.

Μόνο οι εργαζόμενοι και όχι τα μωρά μπορούν να κάνουν την επανάσταση. Ο εργάτης που ζει από τον ιδρώτα του και ο νέος που ψάχνει δουλειά για να ζήσει. Αυτοί είναι οι δικοί μας “Che”. Δυστυχώς όμως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που δεν έχουν οικογένεια, δεν έχουν όρεξη για δουλειά, που ζουν από τους γονείς τους, χωρίς όρεξη για αγώνα, για ζωή, γιατί η ζωή είναι αγώνας.1

Δεν είναι λοιπόν παράδοξο που αισθανόμαστε πολύ κοντά, στον έστω και αριστερό εργάτη, που προσπαθεί με θυσίες να ζήσει την οικογένειά του με τις 50.000 δραχμές ή με την εξευτελιστική σύνταξη των σημερινών «σοσιαλιστών», παρά με τον δεδηλωμένο αντικομμουνιστή που χρησιμοποιεί την πολιτική είτε για να διασκεδάσει την ανία του είτε για να εξωτερικεύσει τα αρρωστημένα του συμπλέγματα, χωρίς να προσφέρει τίποτα στην φυλή και την κοινωνία.2

Ας μην φοβόμαστε, ας παραμερίσουμε τις αμφιβολίες μας και ας αγωνιστούμε για μια κοινωνία που δεν θα επιτρέπει την φτώχεια, την πείνα, την αδικία. Γι αυτό πρέπει πάνω απ’ όλα να είμαστε σοσιαλιστές, πρέπει να είμαστε επαναστάτες.»

903482_435318813228471_2141429508_o
«Όταν δίνω φαγητό στους φτωχούς, με λένε Άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν φαγητό, με λένε κομμουνιστή.» Hélder Câmara, Καθολικός Ιερέας.

1Για παράδειγμα η Αριοσοφία, αποτελεί το ιδανικό μέσο ακίνδυνης για το καθεστώς ιδεολογικής ενασχόλησης, που συνδυάζεται άριστα με τον φετιχισμό, την προσωπολατρία και τον επιστημονικό αναλφαβητισμό.

2Φυσικά όταν ο συγκεκριμένος ακροδεξιός βλάκας, τον οποίο περιγράφει άριστα το κείμενο ως τύπο ανθρώπου, χλευάζεται πολιτικά από την κοινωνία, το χρεώνει στην «πλέμπα», στους κομμουνιστές και φυσικά (σε ποιόν άλλο;) στους Εβραίους! Το γεγονός ότι η ίδια η νοητική του κατάσταση αποτελεί πρόβλημα, ασφαλώς ούτε που του περνάει από το μυαλό αφού αν του πέρναγε δεν θα ήταν ηλίθιος.

Advertisements

Αφήστε ένα σχόλιο

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s