Προδότες Δοσίλογοι: Βασικά Χαρακτηριστικά (Τυπικό Δείγμα Προδότη)

Στο EKEO μελετούμε συχνά τα κίνητρα του Προδότη που έχουν καταγραφεί καλά στα στρατιωτικά εγχειρίδια και αναλύει στις διαλέξεις του ο Καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος. Ο Προδότης τον οποίο προσεγγίζει ο εχθρός έχει ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία παρουσιάζει στην ταινία ο εξαιρετικός ηθοποιός Δήμος Σταρένιος. Ο Προδότης λοιπόν θεωρεί ότι η κοινωνία που προδίδει τον έχει αδικήσει, ότι η υπηρεσία του δεν του επέτρεψε να προαχθεί και ότι πρέπει να πάρει εκδίκηση.

Ο προδότης έχει πάθη τα οποία εκμεταλλεύονται οι εχθροί (γυναίκες, ουσίες, σεξουαλικές ιδιαιτερότητες) και τον εκβιάζουν. Αν δεν ελέγξουν τον ίδιο ελέγχουν μέλη της οικογένειας του και σε κάθε περίπτωση του δίνουν αρκετά χρήματα ως αντάλλαγμα υποσχόμενοι ότι θα τον προστατέψουν. Πλήθος άλλων στοιχείων υπάρχουν που δεν μπορούν να αναλυθούν σε λίγες γραμμές.

Μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε φιγούρες που θα μπορούσαν να προδώσουν και προσωπικότητες που εκ του βίου τους φαίνονται να έχουν προδώσει αφού η προδοσία δεν είναι πλέον η αποκάλυψη των πατριωτών (όπως στην κατοχή) αλλά και η εξαπάτηση των συμπατριωτών.

Πηγή

Advertisements

Αφήστε ένα σχόλιο

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s