«Απ’ το Βελιγράδι στο Donbass», συνέντευξη με Σέρβους εθελοντές στις 12 Ιανουαρίου 2015. (Μέρος B’)

Συνέχεια από το πρώτο μέρος.

-Ας επιστρέψουμε στο μέτωπο. Όταν ήρθατε στη Νέα Ρωσία και καταταχθήκατε στο τάγμα “Ghost” σας δόθηκε κάποιος εξοπλισμός; Όπλα και εφόδια; Περάσατε κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης; Πως ήταν από άποψη πειθαρχίας;

Stephane(22): Ναι μας δόθηκαν σε όλους στρατιωτικές στολές.

Dusan: Αλλά στην αρχή υπήρχε πρόβλημα με τα όπλα. Γενικώς υπάρχει πρόβλημα με τα όπλα στο μέτωπο. Δεν είναι αρκετά. Στην αρχή είχαμε 5 Kalashnikov για 10 άτομα.

Stephane(22): Ναι. Όταν ήρθε ο Dusan υπήρχε πρόβλημα με τα όπλα. Δεν ήταν αρκετά. Μετά βελτιώθηκε η κατάσταση και εξοπλιστήκαμε πλήρως όλοι. Είχαμε Kalashnikov, τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή, RPG (αντιαρματικά) κι ένα πολυβόλο. Υπήρχε πρόβλημα στην εκπαίδευση. Κάναμε κάποιες βολές σε στόχους αλλά τίποτα παραπάνω.

Dusan: Βασικά, πριν έρθουν τα παιδιά, αφιερωνόταν πολύς περισσότερος χρόνος στην εκπαίδευση. Όταν έφθασαν, στις αρχές Οκτώβρη, δεν ήταν απλά τα πράγματα για τις εκπαιδεύσεις. Ασκήσεις που θα έπρεπε να εκτελεστούν, αναβάλλονταν συνεχώς.

Stephane(27): Πήραμε τις στολές, πήραμε τα όπλα και πήγαμε στη πρώτη γραμμή του μετώπου κοντά σε μια μικρή πόλη. Οι Ukra βρισκόντουσαν πίσω από ένα λοφίσκο, μόλις 3 χλμ από εμάς. Και αυτή η γνώση σε κρατούσε συνεχώς σε αγωνία. Δεν τους βλέπαμε, αλλά ξέραμε ότι πίσω από εκείνον το λοφίσκο βρισκόταν ήδη ο Ουκρανικός στρατός. Και κάτι άλλο που μας ανησυχούσε ήταν ότι οι Ukra είχαν πολύ καλά όπλα. Οι μονάδες που αντιμετωπίσαμε ήταν πλήρως εξοπλισμένες αλλά δεν είχαν κανένα κίνητρο να πολεμήσουν. Δεν ήθελαν να πολεμήσουν. Σε αντίθεση με τους αντάρτες οι οποίοι ήταν έτοιμοι να πεθάνουν για να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω. Και στον πόλεμο, την πιο κρίσιμη στιγμή, αν έχεις ένα καλό όπλο αλλά κανέναν για να πυροβολήσει τότε δεν έχεις τίποτα.

Η συνέχεια εδώ

Advertisements

Αφήστε ένα σχόλιο

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s