O Dmytro Yarosh μας αναλύει την “ιδεολογία” της Ουκρανικής Ακροδεξιάς.

O Dmytro Yarosh δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ο ηγέτης του Δεξιού Τομέα και υποψήφιος πρόεδρος με το εν λόγω κόμμα στις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία. Ήταν ο αρχηγός των Ουκρανών ακροδεξιών κατά το Αμερικανοσιωνιστικό πραξικόπημα της Maidan και τα μέλη του κόμματός του αποτέλεσαν τον κύριο κορμό του ακροδεξιού δολοφονικού τάγματος Azov. Σε αυτήν την συνέντευξη είναι σαφής η ιδεολογία του Ιουδαιό-μπαντερισμού όπως συχνά αναφέρεται από τους Ρώσους συναγωνιστές και αδερφούς μας. Πρόκειται για μια παλιά συνέντευξη (23/3/2014) αλλά δεν νομίζουμε να πρόλαβαν οι Ουκρανοί ακροδεξιοί να αλλάξουν ιδέες …

Ο Yarosh λοιπόν ξεκινάει την συνέντευξη, λέγοντάς μας ότι κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πολλοί Εβραίοι πολέμησαν στα Ουκρανικά Παραστρατιωτικά Σώματα (στο πλευρό των Γερμανών φυσικά) εναντίον των Ρώσων και ότι πάνω από 600 Εβραίοι θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας στον πόλεμο της βραχύβιας Λαϊκής Δημοκρατίας της Δυτικής Ουκρανίας εναντίον των μπολσεβίκων. (Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στις περιοχές της Νέας Ρωσίας (Donetsk,Lugansk) οι ντόπιοι Ρώσοι εθνικιστές του Λευκού στρατού υπό τον στρατηγό Denikin έδωσαν θρυλικές μάχες εναντίον του κόκκινου στρατού. Πρόκειται για περιοχές με μεγάλη εθνικιστική παράδοση που βλέπουν πλέον την ΕΣΣΔ ως συνέχεια της Τσαρικής αυτοκρατορίας.)

Συνεχίζει λέγοντας: “ Πάντα σεβόμασταν τους Εβραίους και πάντα θα τους σεβόμαστε. Είναι σαν αδέρφια για εμάς!” Επίσης ισχυρίζεται ότι ο όρος “Φασίστες” που χρησιμοποιείται για τους Ουκρανούς που πολέμησαν στο πλευρό των Γερμανών είναι Ρωσική προπαγάνδα. Λέει: “Ο Ουκρανικός εθνικισμός ήταν πάντα αντίθετος στον Γερμανικό Εθνικοσοσιαλισμό, στον Ιταλικό Φασισμό και στον Κομμουνισμό. Ο Ουκρανικός εθνικισμός δεν έχει τίποτα κοινό με αυτές τις ιδεολογίες. Ο Ουκρανικός στρατός, στον Β’ ΠΠ πολέμησε τόσο εναντίον των Ναζί  όσο και εναντίον των κομμουνιστών.” (πράγματι έτσι είναι!)

Επίσης μας λέει ότι ο Ουκρανικός εθνικισμός κακώς συγχέεται με τα ρατσιστικά κινήματα μίσους της Δύσης και είναι πολύ πιο κοντά στα εθνικά κινήματα του 19ου αιώνα. Θαυμάζει τον Garibaldi και τον στρατηγό De Gaulle και αναρωτιέται αν αυτοί μπορούν να χαρακτηριστούν φασίστες! Μάλιστα χαρακτηρίζει τον De Gaulle ως ηγέτη των ελεύθερων Γάλλων, εννοώντας φυσικά ότι όσοι ήταν υπό Γερμανική κυριαρχία ήταν υπόδουλοι. Ακόμα μας λέει ότι η χώρα του θα είναι πάντα ένα ασφαλές και φιλόξενο μέρος για την Εβραϊκή κοινότητα, ενώ οι περιστασιακά κακές σχέσεις των δύο λαών θα ανήκουν στην ιστορία. Μας τονίζει πόσο μεγάλη τραγωδία ήταν το Εβραϊκό ολοκαύτωμα για τον Εβραϊκό λαό από τους Ναζί και το παρομοιάζει με την μαζική εξόντωση των Ουκρανών από λιμό. (Βέβαια ο λιμός έπληξε και τους Ρώσους και ιδίως τους Κοζάκους και ήταν αποτέλεσμα οικονομικής καταστροφής λόγω του Κομμουνισμού και όχι εθνοκάθαρση όπως ισχυρίζονται οι Ουκρανοί, αλλά προς το παρόν το παραβλέπουμε.)

Τέλος μας λέει όλο χαρά, ότι οι Ουκρανοί και οι Εβραίοι ζουν χρόνια αρμονικά μεταξύ τους και έτσι θα συνεχίσουν να ζουν. Εμείς φυσικά και το ευχόμαστε αυτό, αλλά μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεν νιώθει την ίδια χαρά για την συνύπαρξη με τους Ρώσους, των οποίων η γλώσσα απαγορεύθηκε και υφίστανται ως λαός συνεχείς βομβαρδισμούς, εξευτελισμούς και λεηλασίες από τα μίσθαρνα κτήνη των Μπαντεριστών στην Νέα Ρωσία! Η αιτία ίσως είναι ότι η προσπάθεια για την μαζική εξόντωση των ορθόδοξων Σλάβων και ειδικά των Ρώσων που ξεκίνησε από τους κομμουνιστές το 1917 συνεχίζεται από την ακροδεξιά αυτή τη φορά και τους πρόθυμους συνεργάτες των παγκόσμιων τοκογλύφων!

Advertisements

Αφήστε ένα σχόλιο

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s