ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟΣ;

Λαϊκοί μας σύντροφοι! Περιμέναμε με ανυπομονησία, ομολογούμε, να διαβάσουμε το βιβλίο του Κώστα Τριανταφυλλίδη με τίτλο “Η γενετική ιστορία της Ελλάδας” ώστε να διευρύνουμε τις γνώσεις μας σε φυλετικά ζητήματα. Πράγματι, το βιβλίο αποδεικνύει με ατράνταχτα στοιχεία, αν και με πολιτικώς ορθό τρόπο, την καθαρότητα, την συνέχεια και την Ευρωπαϊκή καταγωγή της Ελληνικής φυλής, καθώς κάνει μια συνοπτική και ταυτόχρονα διδακτική παρουσίαση στοιχείων που είχαν δημοσιευθεί κατά το παρελθόν από διάφορες επιστημονικές ομάδες, σε κάποιες από τις οποίες είχε συμμετάσχει και η επιστημονική ομάδα του ίδιου. Όμως στο Κεφάλαιο 19, όπου διαπραγματεύεται το θέμα της φυλής, ο Τριανταφυλλίδης αναπάραγει αποδεδειγμένα ψεύδη και σίγουρα αυτό είναι εν γνώση του. Θα υπεισέλθουμε σε αυτό διεξοδικά παρακάτω.

Μπορεί σε πολλούς από τους αναγνώστες να ξενίζει το γεγονός ότι ένας απλός συναγωνιστής, που δεν είναι καν βιολόγος, αποφάσισε να “επιτεθεί” επιστημονικά σε έναν ομότιμο καθηγητή γενετικής. Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι ο γράφων έχει σπουδές αρκετών χρόνων στις θετικές επιστήμες και τη μηχανική, επομένως αν μη τι άλλο γνωρίζει αρκετά μαθηματικά ώστε να αντιλαμβάνεται τις στατιστικές απάτες τις οποίες επικαλείται ο κύριος Τριανταφυλλίδης. Δεύτερον οι θεωρίες του Τριανταφυλλίδη δεν είναι δικές του ούτε δημοσιεύονται τώρα για πρώτη φορά. Πρωτοδημοσιεύθηκαν το 1972 από τον Εβραϊκής καταγωγής πολιτιστικό Μαρξιστή, καθηγητή του Ηarvard, R.C Lewontin και ο Τριανταφυλλίδης απλά τα αναπαράγει ανερυθρίαστα αν και πρόκειται για αποδεδειγμένα ψεύδη, όπως απέδειξε από το 2003 ο διαπρεπής καθηγητής του Cambridge, A.W.F Edwards.

Ας έρθουμε τώρα στο θέμα μας. Υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία ο Τριανταφυλλίδης φάσκει και αντιφάσκει, καταρχήν σε θέματα ορολογίας. Για παράδειγμα αναφέρεται συχνά στους Έλληνες ως κατοίκους της Ανατολικής Μεσογείου (ειδικά όταν αναφέρεται στον προϊστορικό εποικισμό της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης από κατοίκους της νότιας Ευρώπης, δηλαδή από τους προγόνους των σημερινών Ελλήνων, Ιταλών, Ισπανών και Νότιων Γάλλων που είναι γνωστοί και ως άνθρωποι του “Κρο Μανιόν,” από το όνομα της περιοχής που βρέθηκαν οι αντίστοιχοι σκελετοί στη νότια Γαλλία), αλλά παραδέχεται ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν καμιά φυλετική ομοιότητα με τους σημερινούς κατοίκους της Ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή Τούρκους, Εβραίους, Άραβες κλπ. Αυτή η εναλλαγή των λέξεων Έλληνας και Ανατολικομεσόγειος γίνεται συνεχώς μέσα στο βιβλίο έτσι ώστε να “θολώσει τα νερά.” Η δικαιολογία ίσως να βρίσκεται στο γεγονός ότι, όπως παραδέχεται ο ίδιος στο Κεφ. 19, αυτό το κάνει για λόγους πολιτικής ορθότητας επειδή έτσι του είπε μια “Ευρωπαϊκή” (Σιωνιστική) ένωση γενετιστών.

Όμως το παραπάνω είναι ένα πταίσμα. Στις σελίδες 346 – 347 του Κεφ. 19 ο Τριανταφυλλίδης υιοθετεί πλήρως τη θέση του Lewontin ότι η φυλή αποτελεί κοινωνικό κατασκεύασμα και δεν έχει καμιά ταξινομική αξία. Θα εξηγήσουμε ευθύς αμέσως το στατιστικό ψεύδος που αναπαράγει ο Τριανταφυλλίδης. Στο τέλος του άρθρου παραθέτουμε ένα βίντεο του διαπρεπούς Καθηγητή της Οξφόρδης Richard Dawkins που αντικρούει τον Τριανταφυλλίδη. Καταρχήν να εξηγήσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε κοινά γονίδια σε ποσοστό περίπου 99.8%. Αυτό το 0.2% όμως, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 360 γονίδια, ή αλλιώς μέχρι και σε 32.000.000 νουκλεοτίδια, δηλαδή “βιομόρια” από τα οποία σχηματίζεται το DNA, παίζει καθοριστικό ρόλο στη μορφή και την εξέλιξη του κάθε ανθρώπου. Αρκεί να σκεφτούμε ότι ο άνθρωπος με τον πίθηκο έχουν κοινό DNA της τάξης του 98%, ενώ με τα ποντίκια 97%. Βεβαίως, επειδή η σύνθεση των πρωτεϊνών και των ενζύμων τα οποία καθορίζουν όλα τα ψυχικά, πνευματικά και βεβαίως σωματικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου δεν οφείλεται σε γονίδια τα οποία λειτουργούν ξεκομμένα, αλλά στο συνδυασμό όλων αυτών των διαφορετικών γονιδίων μεταξύ τους, καταλαβαίνουμε ότι το πλήθος των διαφορετικών συνδυασμών και το εύρος των δυνατών αποτελεσμάτων που οφείλονται σε αυτή την φαινομενικά μικρή γονιδιακή διαφοροποίηση της τάξης του 0.2% είναι τεράστια!

7675850180_e32be7cf16_z

Ας δούμε ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα. O άνθρωπος έχει περί τα 10.000 περισσότερα γονίδια από τη μύγα. Όμως το πλήθος των διαφορετικών μορφών μοντέλων συμπεριφοράς που μπορεί να προκύψει από αυτά τα επιπλέον 10.000 περισσότερα γονίδια του ανθρώπινου γονιδιώματος, είναι μεγαλύτερο από το πλήθος όλων των γνωστών στοιχειωδών σωματιδίων του σύμπαντος! Ακόμα πιο πρακτικά, δύο αδέρφια τα οποία έχουν ίδιο τουλάχιστον το μισό γονιδίωμα, ξέρουμε όλοι πόσο μπορεί να διαφέρουν, είτε σωματικά είτε ψυχοπνευματικά.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, δύο τυχαία άτομα μπορεί να διαφέρουν μέχρι και σε περίπου 360 γονίδια ή αλλιώς κατά 0.2%. Ο Τριανταφυλλίδης δεν έπεσε στην παγίδα να θεωρήσει αυτό το ποσοστό μικρό, όπως κάνουν οι άσχετοι, καθότι γενετιστής. Όμως χρησιμοποίησε το επιχείρημα Lewontin, δηλαδή ότι, σε μελέτες που έγιναν από τον Lewontin και τους συνεργάτες του, αποδείχθηκε ότι δύο τυχαία άτομα της ίδιας φυλής, πχ δύο λευκοί Ευρωπαίοι απέχουν κατά μέσο όρο περισσότερο φυλετικά μεταξύ τους από ότι δύο άτομα διαφορετικών φυλών, πχ ένας λευκός Ευρωπαίος με ένα Νέγρο. Μάλιστα, με βάση την “μελέτη” του, ο Lewontin καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει τρόπος να καταλήξεις από μελέτες DNA σε ασφαλές συμπέρασμα για το αν ένα τυχαίο άτομο είναι Λευκός ή Νέγρος!

Την πλάνη της μελέτης του Lewontin, την οποία υιοθετεί και προπαγανδίζει ο Τριανταφυλλίδης, κατέρριψε τουλάχιστον από το 2003 ο A.W.F Edwards στο περίφημο άρθρο του: “Ανθρώπινη γενετική διαφοροποίηση: Η πλάνη του Lewontin.” Εκεί λοιπόν αποδεικνύεται το στατιστικό μαγείρεμα του Lewontin. Ο Lewontin μελέτησε έναν μεγάλο αριθμό γονιδίων σαν να ήταν παντελώς ανεξάρτητα μεταξύ τους και όχι σε συνδυασμό με ένα πλήθος άλλων γονιδίων με τα οποία συνυπάρχουν στο ανθρώπινο DNA, όπως θα έπρεπε να κάνει με βάση την καθολικά αποδεκτή επιστημονική μεθοδολογία. Οι μελέτες του δεν είναι μεν λάθος στατιστικά, αλλά το αποτέλεσμά τους, όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει κάποια απάντηση στο αν υπάρχουν βιολογικά ευδιάκριτες φυλές ή όχι, αλλά αντίθετα προσπαθεί με αντιεπιστημονική μεθοδολογία να αποδείξει την ανυπαρξία τους. Πρόκειται δηλαδή για συνειδητή παραπλάνηση της επιστημονικής κοινότητας και κατ’επέκταση της ανθρωπότητας από πλευράς του συγκεκριμένου «επιστήμονα». Ο κύριος Τριανταφυλλίδης υιοθετεί με θέρμη την άποψη αυτή.

Αν, για παράδειγμα, μελετήσουμε 20 διαφορετικά ζεύγη αλληλόμορφων γονιδίων τα οποία συνυπάρχουν σε διαφορετικά ποσοστά μεταξύ λευκών και νέγρων, θα παρατηρήσουμε ότι είναι αδύνατον να διακρίνουμε αν ένα άτομο που φέρει κάποιο από αυτά τα γονίδια είναι λευκός ή νέγρος. Αν όμως συνδυάσουμε το σύνολο των 20 ζευγών αλληλόμορφων γονιδίων, όπως πράγματι συμβαίνει σε κάθε ανθρώπινο ον, με τα διαφορετικά ποσοστά εμφάνισης σε κάθε φυλή, τότε η πιθανότητα να διακρίνουμε έναν Λευκό από ένα Νέγρο ή Ασιάτη τείνει στο 100%. Αυτά τα εκπληκτικά αποτελέσματα φαίνονται στο παρακάτω διάγραμμα της καταπληκτικής εργασίας του A.W.F Edwards. Δηλαδή βλέπουμε ότι όσο συνδυάζουμε γονίδια μεταξύ τους, η πιθανότητα εσφαλμένης ταξινόμησης τείνει στο μηδέν μετά από 20 τόπους (ζευγάρια αλληλόμορφων γονιδίων).

lew

Όπως λέει ο Edwards, είναι οι συσχετίσεις μεταξύ των γονιδίων οι οποίες διαφοροποιούν τις φυλές και όχι η συχνότητα εμφάνισης του καθενός γονιδίου απομονωμένου σε ένα πληθυσμό. Ας δώσουμε ένα υποθετικό παράδειγμα. Στον πληθυσμό Α, οι μισοί άνθρωποι έχουν μπλε μαλλιά και οι άλλοι μισοί πράσινα. Το ίδιο συμβαίνει και στον πληθυσμό Β. Αυτό σημαίνει ότι αν έχεις κάποιον μπροστά σου με πράσινα μαλλιά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις σε ποια ομάδα πληθυσμού ανήκει. Έστω τώρα ότι προσθέτουμε και άλλο ένα χαρακτηριστικό, ας πούμε το χρώμα των ματιών (κόκκινο και μοβ). Μισός πληθυσμός από την Α ομάδα έχει κόκκινα μάτια και ο άλλος μισός μοβ. Το ίδιο ισχύει και για τη Β ομάδα. Σε ποια ομάδα ανήκει ένα άτομο με κόκκινα μάτια και πράσινα μαλλιά; Σύμφωνα με την ανάλυση του Lewontin δεν μπορούμε να πούμε. Ο Εdwards επισημαίνει πως μπορούμε να απαντήσουμε βλέποντας πώς το χρώμα των μαλλιών και των ματιών συσχετίζονται σε κάθε ομάδα. Αν τα πράσινα μαλλιά και τα κόκκινα μάτια τείνουν να συσχετίζονται στον πληθυσμό της ομάδας Α τότε το άτομο ανήκει εκεί.

Όπως προαναφέραμε, με στατιστικές μεθόδους μελετούνται διεξοδικά τόσο οι συχνότητες των αλληλόμορφων γονιδίων όσο και η συσχέτισή τους σε κάθε πληθυσμό. Όσο περισσότερα γονίδια προσθέτουμε και μελετούμε τις συχνότητες εμφάνισης και τις συσχετίσεις τους, τόσο πιο ευδιάκριτες γίνονται οι ανθρώπινες φυλές. Όπως προαναφέραμε, ο Edwards διαχώρισε πλήρως τους πληθυσμούς από διαφορετικές φυλές μόνο λαμβάνοντας υπόψη 20 ζεύγη αλληλόμορφων. Μια μελέτη σε 17 διαφορετικούς πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο η οποία βασίστηκε σε 34 διαφορετικές μετρήσεις κατάφερε να προσδιορίσει το 98% των δειγμάτων, τοποθετώντας τα στη σωστή φυλετική ομάδα (Brues, 1990). Μια άλλη πιο πρόσφατη μελέτη διέκρινε με επιτυχία 80% Λευκούς και Νέγρους Αμερικάνους χρησιμοποιώντας μόνο δύο μεταβλητές. Με εφτά μεταβλητές έφτασε σε αξιοπιστία 95% και με 19 μεταβλητές σε αξιοπιστία 99% (Ousley et al. 2009)! Μια άλλη ομάδα επιστημόνων απέδειξε ότι υπό κάποιες απολύτως ρεαλιστικές υποθέσεις μπορεί να επιτευχθεί ακρίβεια της τάξης του 99% στη διάκριση μεταξύ πέντε βασικών φυλών, βασιζόμενοι μόνο σε 13 χαρακτηριστικές μεταβλητές (Konigsberg et al. 2009).

Αξίζει να τονίσουμε ότι όπως αναφέρει ο Edwards, πριν ο Lewontin δημοσιεύσει το εν λόγω άρθρο του το 1974 είχε συμμετάσχει σε ένα συνέδριο στο οποίο είχε αποδειχθεί η σημασία του συσχετισμού των γονιδίων, αλλά το αγνόησε, όπως το αγνοεί και τώρα ηθελημένα και ο κύριος Τριανταφυλλίδης. Μάλιστα δεν αναφέρει καν την αντίθετη επιχειρηματολογία, η οποία βοά σε άρθρα και βιβλία, έντυπα και ηλεκτρονικά, αλλά την αποσιωπά πλήρως! Ακόμα πρέπει να τονίσουμε ότι όλα τα γονίδια δεν είναι ισάξια ως προς το ρόλο τους στην σύνθεση των πρωτεϊνών. Επομένως η διαφορά σε κάποια γονίδια μεταξύ ενός Λευκού και ενός Νέγρου ή Ασιάτη πέραν της στατιστικής σημασίας έχει και τεράστια βιολογική. Για παράδειγμα, μια ομάδα γενετιστών υπό τον Rick Kittles ανακάλυψε ότι η φυλή είναι υπεύθυνη κατά 20% για τις διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται στα γονίδια τα οποία ελέγχουν την ισχύ των υποδοχέων των ανδρογόνων στον οργανισμό. Τα άτομα με ισχυρότερους υποδοχείς ανδρογόνων συμπεριφέρονται σαν να είχαν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και άλλων ανδρικών ορμονών, γεγονός που εκτινάσσει την μυική ανάπτυξη, αλλά ευθύνεται και για τον καρκίνο του προστάτη. Επίσης το μεγαλύτερο μέρος του DNA, περίπου το 95%, δεν κωδικοποιεί πρωτεΐνες και θεωρούνταν άχρηστο μέχρι πρόσφατα. Τελευταία οι γενετιστές μελετούν τον ρόλο του χωρίς να έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα, αλλά πάντως είναι βέβαιοι ότι ρυθμίζει κάποιες σημαντικές βιολογικές διεργασίες. Μετά από όσα προαναφέραμε αποδείξαμε πλήρως σε επιστημονικό επίπεδο τη σημασία της φυλής, ως προς τα σωματικά, ψυχικά και πνευματικά χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου και καταρρίψαμε το μύθο των “κοινωνικών” φυλών τον οποίο προσπαθεί να μας επιβάλει ο πολιτιστικός Μαρξισμός.

liberalcreationism3

Όμως πέρα από την επιστήμη, υπάρχει και η κοινή λογική, η οποία έχει τη μέγιστη αξία, αφού με αυτή πορεύεται η ανθρωπότητα αιώνες τώρα, πολύ πριν την ανάπτυξη της επιστήμης ή της φιλοσοφίας και το λογικό ατόπημα του κ. Τριανταφυλλίδη είναι μέγιστο. Αφού κύριε Τριανταφυλλίδη οι φυλές δεν υπάρχουν, γιατί αφιερώσατε δεκαετίες από τη ζωή σας για τη μελέτη της γενετικής ιστορίας των διαφόρων λαών και κυρίως των Ελλήνων; Μήπως για να αποδείξετε ότι οι φυλές δεν υπάρχουν; Μα αυτό με βάση τους ισχυρισμούς σας “αποδείχθηκε” από το 1972 από τον Lewontin! Τι νόημα έχει η εργασία της ομάδας σας, πάνω στις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, Αλβανών ή Σλάβων και ποιο το αντίκρυσμα των χρημάτων που σας διατέθηκαν γι αυτό το σκοπό, αφού η φυλή και το έθνος σε βιολογική βάση για εσάς δεν υπάρχουν; Αν θέλαμε να μάθουμε για την αξία του Έθνους σε πολιτιστική βάση σίγουρα οι φορολογούμενοι δεν θα πλήρωναν για ένα γενετιστή, αλλά για έναν Ιστορικό, Αρχαιολόγο ή Κοινωνικό Επιστήμονα.

Ρητορικά τα ερωτήματα κ. Τριανταφυλλίδη. Υποθέτουμε ότι πιεστήκατε να υπογράψετε αυτή τη δήλωση υποταγής στον πολιτιστικό Μαρξισμό απλά και μόνο για να μην χαρακτηριστείτε ως ρατσιστής ή, ακόμα χειρότερα, φασίστας. Όμως αυτό δεν σας αθωώνει από την ευθύνη σας απέναντι στον φτωχοποιημένο Ελληνικό λαό που σας πληρώνει από την βαρύτατη φορολογία του και οφείλετε τουλάχιστον να του παρουσιάσετε και την άλλη άποψη. Ομολογώ ότι περίμενα με ανυπομονησία να διαβάσω το βιβλίο σας κύριε Τριανταφυλλίδη, κυρίως επειδή για πρώτη φορά έγραφε ένα εκλαϊκευμένο βιβλίο για την φυλή μας ένας Έλληνας, και με απογοητεύσατε πολλαπλώς.

Σπάρτακος

Advertisements

Αφήστε ένα σχόλιο

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s