Tο Οικονομικό Πρόγραμμα των Είκοσι-Έξι Σημείων και ο Όρκος της Ισπανικής Φάλαγγας

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΦΑΛΑΓΓΑΡΧΗ

Ορκίζομαι να υπηρετώ αιωνίως την Ισπανία.

Ορκίζομαι να μην έχω άλλη περηφάνια εκτός από αυτήν της πατρίδος και της Φάλαγγας και να ζω υπό την Φάλαγγα με υπακοή και ευχαρίστηση, ορμητικότητα και υπομονή, γενναιότητα και σιγή.

Ορκίζομαι πίστη και αφοσίωση στους ηγέτες μας, τιμή στη μνήμη των νεκρών μας, και παράφορη επιμονή εν μέσω κάθε περιπέτειας.

Ορκίζομαι, όπου κι αν είμαι, προκειμένου να υπακούσω ή προκειμένου να διοικήσω, ότι θα σεβαστώ την Ιεραρχία μας από την πρώτη έως την τελευταία γραμμή.

Ορκίζομαι να διατηρήσω πάνω από όλα την ιδέα της ενότητάς μας: ενότητα μεταξύ της γης της Ισπανίας, ενότητα μεταξύ των τάξεων της Ισπανίας, ενότητα προσωπική και συλλογική μεταξύ των Ισπανών.

Ορκίζομαι να ζήσω με ιερή αδελφοσύνη με όλα τα μέλη της Φάλαγγας και να παρέχω κάθε βοήθεια και να εξαλείψω κάθε διαφορά οποτεδήποτε αυτή η ιερή αδελφότητα το απαιτεί.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙ-ΕΞΙ ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ

Έθνος – Ενότητα – Αυτοκρατορία

1. Πιστεύουμε στην υπέρτατη πραγματικότητα της Ισπανίας. Η ενδυνάμωση, η εξύψωση και η ενίσχυση αυτής της πραγματικότητας είναι ο επιτακτικός συλλογικός σκοπός όλων των Ισπανών. Τα ατομικά, τα συλλογικά και τα ταξικά συμφέροντα πρέπει να παραγκωνιστούν αδυσώπητα προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός.

2. Η Ισπανία έχει μία και μόνο μοίρα στον κόσμο. Κάθε συνωμοσία εναντίον αυτής της κοινής ενότητας είναι απωθητική. Οποιουδήποτε είδους χωρισμός αποτελεί έγκλημα το οποίο δεν πρόκειται να συγχωρέσουμε.

Το υπάρχον Σύνταγμα, στο βαθμό που ενθαρρύνει τον κατακερματισμό, αποδυναμώνει αυτή την κοινή μοίρα της Ισπανίας. Επομένως απαιτούμε την ακύρωσή του με βροντερή φωνή.

3. Έχουμε την αποφασιστικότητα να χτίσουμε μια Αυτοκρατορία. Βεβαιώνουμε ότι η ιστορική ολοκλήρωση της Ισπανίας βρίσκεται σε μια Αυτοκρατορία. Διεκδικούμε για την Ισπανία μια διακεκριμένη θέση στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ούτε την διεθνή απομόνωση ούτε την εξωτερική παρέμβαση. Όσον αφορά τις χώρες της Ισπανόφωνης Αμερικής, υποστηρίζουμε την ενοποίηση του πολιτισμού, των οικονομικών συμφερόντων και της δύναμής τους. Η Ισπανία θα εξακολουθήσει να πράττει ως πνευματικός άξονας του Ισπανόφωνου κόσμου ως δείγμα της διάκρισής της στις παγκόσμιες επιχειρήσεις.

4. Οι ένοπλες δυνάμεις μας -από εδάφους, θαλάσσης ή αέρος- πρέπει να διατηρηθούν εκπαιδευμένες και επαρκώς ευμεγέθεις για να ασφαλίσουν ανά πάσα εποχή στην Ισπανία την απόλυτη ανεξαρτησία της και μια θέση στον κόσμο που να την ωφελεί. Σκοπεύουμε να απονείμουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας από εδάφους, θαλάσσης και αέρος κάθε αξίωμα που δικαιούνται, και σκοπεύουμε να προκαλέσουμε την στρατιωτική αντίληψή τους επί της ζωής να μεταδίδει κάθε πλευρά του Ισπανικού βίου.

5. Η Ισπανία θα αναζητήσει για ακόμη μία φορά την δόξα και τον πλούτο της στις θαλάσσιες γραμμές. Η Ισπανία πρέπει να επιδιώκει να γίνει μια μεγάλη ναυτιλιακή δύναμη, για λόγους εξίσου αμύνης και εμπορίου. Απαιτούμε για την πατρίδα μας ισάξια θέση με άλλες (πατρίδες) σε ναυτιλιακή δύναμη και εναέριους διαδρόμους.

Κράτος – Άτομο – Ελευθερία

6. Το Κράτος θα αποτελεί ένα ολοκληρωτικό όργανο για την υπεράσπιση της ακεραιότητας της πατρίδος.

Όλοι οι Ισπανοί θα συμμετέχουν σε αυτό μέσω των διαφόρων οικογενειακών, των δημοτικών και των συνδικαλιστικών τους ρόλων. Δεν θα υπάρχει καμιά συμμετοχή από πολιτικά κόμματα. Σκοπεύουμε να καταργήσουμε άτεγκτα το σύστημα των πολιτικών κομμάτων και όλων των συνεπειών τους -ανόργανο δικαίωμα ψήφου, αντιπροσώπευση συγκρουόμενων ομάδων, και ένα Κοινοβούλιο ενός τύπου που είναι πασίγνωστος.

7. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ακεραιότητα, και η ελευθερία είναι αιώνιες, άυλες αξίες. Αλλά δεν είναι κανείς ελεύθερος εκτός εάν είναι μέρος ενός δυνατού και ελεύθερου έθνους. Σε κανέναν δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί την ελευθερία του εναντίον του έθνους, το οποίο αποτελεί το προπύργιο της ελευθερίας της πατρίδας. Η αυστηρή πειθαρχία θα εμποδίζει οποιαδήποτε προσπάθεια να δηλητηριαστεί και να διχαστεί ο Ισπανικός λαός ή να τον υποκινήσει εναντίον της αξιοπρέπειας της πατρίδας.

8. Το Εθνικό-Συνδικαλιστικό Κράτος θα επιτρέπει κάθε είδους ατομική πρωτοβουλία που θα συνάδει με το συλλογικό συμφέρον, καθώς επίσης θα προστατεύει και θα ενθαρρύνει τους κερδοφόρους.

Οικονομία – Εργασία – Ταξικός αγώνας

9. Η φανταστική μας σύλληψη για την Ισπανία στην οικονομική σφαίρα είναι αυτό ενός γιγαντιαίου συνδικάτου παραγωγών. Σκοπεύουμε να οργανώσουμε την Ισπανική κοινωνία συλλογικά διαμέσου ενός συστήματος κάθετων συνδικάτων για τα διάφορα πεδία παραγωγής, όλα τους εργαζόμενα προς μια εθνική οικονομική ενότητα.

10. Αποκηρύσσουμε το καπιταλιστικό σύστημα το οποίο δεν δείχνει καμία κατανόηση στις ανάγκες του λαού, αποκτηνώνει την ατομική ιδιοκτησία, και αναγκάζει τους εργάτες να στοιβάζονται σε μια άμορφη, άθλια μάζα ανθρώπων οι οποίοι είναι γεμάτοι απογοήτευση. Η πνευματική και η εθνική μας σύλληψη για τη ζωή επίσης αποκηρύττει στον Μαρξισμό. Σκοπεύουμε να επαναπροσανατολίσουμε την ορμητικότητα εκείνων των εργατικών τάξεων οι οποίες σήμερα οδηγούνται σε λάθος κατεύθυνση, και σκοπεύουμε να επιδιώξουμε να τις φέρουμε σε άμεση συμμετοχή, εκπληρώνοντας το μέγιστο καθήκον του εθνικού κράτους.

11. Το Εθνικό-Συνδικαλιστικό Κράτος δεν θα απομακρυνθεί σκληρόκαρδα από τους οικονομικούς αγώνες του ανθρώπου, ούτε θα παρακολουθεί απαθώς ενώ η δυνατότερη τάξη θα κυριαρχεί την πιο αδύναμη. Το καθεστώς μας θα εξαλείψει τις ίδιες τις ρίζες του ταξικού αγώνα, επειδή όλοι οι οποίοι συνεργάζονται στην παραγωγή θα περιλαμβάνουν μια και μόνο οργανική ενότητα. Απορρίπτουμε και σκοπεύουμε να εμποδίσουμε με κάθε τίμημα την κατάχρηση κάποιων από τα εγωιστικά συμφέροντα, και σκοπεύουμε να σταματήσουμε την αναρχία στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων.

12. Το πρώτο καθήκον του πλούτου -και το Κράτος μας σκοπεύει να το επιβεβαιώσει- είναι η καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης του λαού. Είναι ανυπόφορο ότι τεράστιες μάζες ανθρώπων ζουν αξιολύπητα ενώ ένα μικρό σύνολο απολαμβάνει κάθε είδους πολυτέλειες.

13. Το Κράτος θα αναγνωρίσει την ατομική ιδιοκτησία ως ένα νόμιμο μέσο για την επίτευξη ατομικών, οικογενειακών, και κοινωνικών σκοπών, και θα την προστατεύσει ενάντια στις καταχρήσεις του μεγάλης κλίμακας οικονομικού κεφαλαίου, τους κερδοσκόπους και τους δανειστές χρημάτων.

14. Σκοπεύουμε να στηρίξουμε την τάση προς την εθνικοποίηση των τραπεζικών υπηρεσιών και, μέσω ενός συστήματος Συντεχνιών (ήτοι Σωματείων), των μεγάλων δημοσίων υπηρεσιών.

15. Όλοι οι Ισπανοί έχουν το δικαίωμα στην εργασία. Δημόσια πρακτορεία πρέπει απαραιτήτως να παρέχουν υποστήριξη σε εκείνους οι οποίοι βρίσκονται σε απελπιστική δυσχέρεια. Καθώς προχωρούμε προς ένα εντελώς νέο οικοδόμημα, σκοπεύουμε να διατηρήσουμε και να ενδυναμώσουμε όλα τα οφέλη που δίνει η υπάρχουσα κοινωνική νομοθεσία στους εργάτες.

16. Εκτός εάν είναι ανάπηροι, όλοι οι Ισπανοί έχουν την υποχρέωση να εργάζονται. Το Εθνικό-Συνδικαλιστικό Κράτος δεν θα δώσει την παραμικρή αμοιβή σε εκείνους οι οποίοι αποτυγχάνουν να εξασκήσουν κάποιο χρήσιμο επάγγελμα και οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ζήσουν ως κηφήνες εις βάρος της εργασίας της πλειοψηφίας του λαού.

Γη

17. Πρέπει, με κάθε τίμημα, να βελτιώσουμε το επίπεδο της ζωής στην εξοχή, η οποία αποτελεί την μόνιμη πηγή φαγητού της Ισπανίας. Για αυτό το σκοπό, απαιτούμε την σύμβαση που θα φέρει στο αποκορύφωμα, χωρίς επιπλέον καθυστέρηση, τις οικονομικές και τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις του αγροτικού τομέα.

18. Το πρόγραμμά μας για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα εμπλουτίσει την αγροτική παραγωγή με τη βοήθεια των παρακάτω:

Με την εξασφάλιση μιας ελάχιστης αμοιβής σε όλους τους αγροτικούς παραγωγούς.

Με την απαίτηση ότι θα υπάρξει αποκατάσταση στην εξοχή, προκειμένου να εφοδιάζεται με επαρκή επιχορήγηση, ένα μερίδιο αυτού το οποίο ο αγροτικός πληθυσμός πληρώνει στις πόλεις για διανοητικές και εμπορικές υπηρεσίες.

Με την οργάνωση ενός πραγματικά εθνικού συστήματος αγροτικής πίστωσης η οποία θα δανείζει χρήματα στους αγρότες με χαμηλό τόκο ενάντια στην υποθήκη της ιδιοκτησίας και της σοδειάς τους, και θα τους αποδεσμεύσει από την τοκογλυφία και τους τοπικούς τυράννους.

Με τη διάδοση της εκπαίδευσης σε σχέση με τις καλύτερες μεθόδους στις αγροτικές εργασίες και την βοσκή των προβάτων.

Με την διαταγή της λογικής αξιοποίησης των γαιών σύμφωνα με την καταλληλότητα και τις αγοραστικές δυνατότητές τους.

Με την ρύθμιση τιμολογιακής πολιτικής τοιουτοτρόπως ώστε να προστατεύεται η αγροτιά και η κτηνοτροφική βιομηχανία.

Με την επιτάχυνση των έργων αποκατάστασης.

Με την ορθολογική οργάνωση των μονάδων καλλιέργειας, ούτως ώστε να εξαλειφθούν τα χαραμισμένα λατιφούντια και τα ασύμφορα, μικροσκοπικά αγροτεμάχια.

19. Το πρόγραμμά μας για τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της αγροτιάς θα επιτευχθεί:

Με την αναδιανομή της καλλιεργήσιμης γης τοιουτοτρόπως ώστε να αναβιώσει η οικογενειακή αγροτική παραγωγή και να δοθεί δραστήρια ενθάρρυνση στα συνδικάτα των αγροτικών εργατών.

Απελευθερώνοντας από τη μιζέρια εκείνες τις μάζες των ανθρώπων οι οποίοι αυτή τη στιγμή μετά βίας συμπληρώνουν τα προς το ζην σε άγονη γη, και μεταφέροντας αυτούς τους ανθρώπους σε νέες και καλλιεργήσιμες γαίες.

23. Σκοπεύουμε να αναλάβουμε μια αδιάλλακτη εκστρατεία αναδάσωσης και κτηνοτροφικής βιομηχανίας, και σκοπεύουμε να τιμωρήσουμε αυστηρά εκείνους οι οποίοι αντιδρούν σε αυτήν.

Σκοπεύουμε να υποστηρίξουμε την υποχρεωτική, προσωρινή κινητοποίηση ολόκληρης της Ισπανικής νεολαίας για αυτόν τον ιστορικό σκοπό για την αναδόμηση της εθνικής κοινοπολιτείας.

24. Το Κράτος μπορεί να απαλλοτριώνει, χωρίς αποζημίωση, γαίες εκείνων των ιδιοκτητών οι οποίοι είτε τις αγόρασαν ή τις αξιοποίησαν παρανόμως.

25. Η αναδόμηση των δημοσίων κληρονομιών των πόλεων θα αποτελέσει τον πρωταρχικό σκοπό της Λίστας της Αδιάλλακτης Αναδάσωσης του Εθνικού-Συνδικαλιστικού Κράτους.

Εθνική Εκπαίδευση – Θρησκεία

23. Πρόκειται να αποτελέσει την βασική αποστολή του Κράτους η πραγματοποίηση με μέσα αυστηρής πειθαρχίας για την εκπαίδευση ενός δυνατού, ενωμένου εθνικού πνεύματος και η ενστάλαξη στις ψυχές των μελλοντικών γενεών μια αίσθηση αγαλλίασης και υπερηφάνειας για την πατρίδα.

Όλοι οι άνδρες πρόκειται να λάβουν προστρατιωτική εκπαίδευση που θα τους ετοιμάσει για την τιμή της στρατολόγησής τους στον Εθνικό και Λαϊκό Στρατό της Ισπανίας.

23. Ο πολιτιστικός βίος πρόκειται να οργανωθεί ούτως ώστε κανένα ταλέντο να μην μείνει μη-ανεπτυγμένο εξαιτίας ανεπαρκών οικονομικών μέσων. Σε όλους όσοι το αξίζουν θα εξασφαλίζεται άμεση πρόσβαση σε ανώτερη εκπαίδευση.

24. Το κίνημά μας ενστερνίζεται την Καθολική έννοια -της μεγαλειώδους παράδοσης, και ειδικά στην Ισπανία- της εθνικής αναδόμησης. Η Εκκλησία και το Κράτος θα συντονίσουν τις δυνάμεις τους εκατέρωθεν προκειμένου να μην επιτραπεί καμία επέμβαση ή δραστηριότητα που να μπορεί να φθείρει την αξιοπρέπεια του Κράτους ή της εθνικής ακεραιότητας.

Εθνική Επανάσταση

26. Η Παραδοσιοκρατική Ισπανική Φάλαγγα και η Ένωση της Εθνικο-Συνδικαλιστικής Επίθεσης (Falange Española Tradicionalista y de las Juntas de Ofensiva Nacional Sindicalista) απαιτούν μια νέα τάξη, όπως εκτέθηκε στις προαναφερθείσες αρχές. Ενόψει της αντίστασης από την υπάρχουσα τάξη, απαιτεί μια επανάσταση για να εμφυτεύσει αυτή τη νέα τάξη. Η μέθοδος της διαδικασίας της θα είναι άμεση, θαρραλέα και μαχητική. Η ζωή φανερώνει την τέχνη και την επιστήμη του πολέμου και πρέπει να τη ζούμε με ένα πνεύμα εξαγνισμένο από εκδούλευση και θυσία.

Μετάφραση: Πενθεσίλεια

Advertisements

Αφήστε ένα σχόλιο

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s